Niko NE ŽELI imati masnu kožu i obilje bubuljica pa u tom slučaju OVU NAMIRNICU IZBJEGAVAJTE

Niko NE ŽELI imati masnu kožu i obilje bubuljica pa u tom slučaju OVU NAMIRNICU IZBJEGAVAJTE

Bar jednom ste uložile više novca u preparat za njegu kože koji je vam je obećavao nježnu, meku i sjajnu kožu i ostale ste razočarane jer niste vidjele napredak. Recept za blistavu i zdravu kožu nalazi se u zdravoj prehrani većim dijelom, a zatim dolazi vrlo bitna higijena i njega lica. 

 

 

 

 

Ono što najviše oštećuje vašu koži i što je čini masnom,  i punom nepravilnosti je šećer koji unosite tokiom dana.

 

 

Šećer je, prema istraživanju objavljenom na portalu Her, odgovoran i za nastanak bora i gubitak elastina koji koža inače prirodno proizvodi.

Nakon što uđe u organizam šećer uništava  kolagen koji je odgovoran za elastičnost kože jer je podložan  toksinima koje šećer nosi sa sobom.

 

 

Takođe, šećer je jedan od glavnih krivaca za pretjerano izlučivanje masnoća kože i nastanak akni koje nastaju uglavnom zbog brzog podizanja šećera u krvi koji remeti normalnu proizvodnju hormona.

 

 

Trebale biste  obraćati pažnju na sastav proizvoda gdje možete vidjeti sastojke i procenat šećera u određenom proizvodu. Nemojte se zavarati hranom jer se, recimo, velike količine šećera kriju i u tjestenini, balsamico octu i čili paprikama.

 2,454 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »