NIJEMCI SU ZABRINUTI: DIJETE OD 12 GODINA JE PREMINULO NAKON DRUGE DOZE VAKCINE

NIJEMCI SU ZABRINUTI: DIJETE OD 12 GODINA JE PREMINULO NAKON DRUGE DOZE VAKCINE

Još jedan u nizu nesrećni “slučaj” sa smrtnim ishodom i to deteta od 12 godina, nakon primanja druge doze vakcine protiv Korona virusa. Po do sada ustaljenoj praksi kada su u pitanju neželjene reakcije i smrt nakon primanja vakcine, gledaće se na sve načine da se fokus odgovornosti skine sa kompanije proizvođača ovog sredstva.

Dvanaestogodišnje dete iz Hamburške Metropolitanske unije umrlo je dva dana nakon druge doze vakcine protiv Korona virusa. Obdukcija sada treba da razjasni otvorena pitanja.

Dvanaestogodišnje dete umrlo je u okrugu Kukshaven dva dana nakon što je po drugi put vakcinisano protiv korona virusa. „Zbog ove bliske vremenske povezanosti naručena je obdukcija tela koja je sada završena“, navodi se u prenosu iz okruga u sredu.

“Posebno tragičan slučaj”

„Iako konačni obdukcijski izveštaj još nije dostupan, preliminarni obdukcijski protokol već sugeriše da je dete umrlo od posledica vakcinacije“, nastavlja se. Dete je navodno bolovalo od prethodnih bolesti. Dobio je drugu dozu Biontech/Pfizer vakcine pre nekoliko dana.

„Ovde smo suočeni sa posebno tragičnim slučajem“, kaže šef zdravstvenog odeljenja Kai Dehne. „Sa čisto statističke tačke gledišta, ozbiljne nuspojave vakcine koje dovode do smrti javljaju se izuzetno retko, ali za pogođenu porodicu je to 100% nemilosrdno.

 

Prema navodima Instituta za sudsku medicinu pri Univerzitetskoj bolnici Hamburg-Ependorf, pre analize finog tkiva ne može se u potpunosti isključiti mogući drugi uzrok, prenosi „Morgenpost”. Prvi rezultati bi trebalo da budu dostupni do četvrtka.

 

 

www.heute.at

 

NultaTačka

 2,574 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »