NEZAPAMĆENO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI: DRUG MU OPSOVAO MAJKU, A OVAJ ZGRABIO NOŽ

NEZAPAMĆENO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI: DRUG MU OPSOVAO MAJKU, A OVAJ ZGRABIO NOŽ

Učenik osmog razreda OŠ “Drinka Pavlović” u Beogradu potegao je u petak nož na svog vršnjaka u školskom dvorištu, saznaje Kurir.

Napadača je razbjesnilo to što mu je drug opsovao majku, pa se bijesan latio hladnog oružja. Na svu sreću, ostala djeca su brzo odreagovala i spriječila ga u namjeri da povrijedi vršanjaka. U blizini je bila i nastavnica, koja je pritrčala, a odmah je obavještena i policija. Kako saznajemo, u pitanju je maloljetnik kome ovo nije prvi put da pravi probleme i izaziva incidente.

 

– Učenik je veoma osjetljiv na majku. Inače, majka i on su pod nadzorom centra za socijalni rad i prijeti mu da će biti odvojen od majke. Ta psovka ga je pogodila i posegao je za nožem. Sumnja se da je dječak zašao i u neke opasne vode, prilično ružne, a i on i majka su više puta prijavljivani policiji. Jedno dijete je već oduzeto od majke – kaže naš izvor.

Jole Bulatović, direktor OŠ “Drinka Pavlović”, kaže za Kurir da je dječak zaprijetio da će napasti nožem drugog učenika, ali da je to, srećom, spriječeno.

 

 

– Učenik osmog razreda je prijetio da će napasti vršnjaka nožem, imao je kod sebe nož, ali ga nije napao. Koleginica i djeca su reagovali na vrijeme i spriječili ga. Napadnuti dječak je vrijeđao majku ovom drugom, i to vrlo primitivno, nakon čega je drugi dječak uzeo nož u ruku. Djeca su odmah to vidjela i jedna devojčica ga je zaustavila i rekla mu da se smiri, onda se on primirio i ostavio nož. Sve se desilo u pet minuta. Škola je odmah obavijestila policiju, centar za socijalni rad i sve službe, školsku upravu i tužilaštvo – objašnjava Bulatović.

On navodi da je riječ od dječaku koji je problematičan, dešavalo se da na času zapali cigaretu, diže noge na školskoj klupi… Njemu je već izrečena jedinica iz vladanja i ukor nastavničkog vijeća.

 

 

– Škola je nekoliko puta dječaka i njegovu majku prijavljivala nadležnom tužilaštvu. Sada tužilaštvo treba da odreaguje brzo i efikasno, to bi nama u školi bilo od najveće pomoći, ali bojim se da do toga neće doći. Da je prva dva puta došlo do njihove reakcije, ne bi se ovo dešavalo. Škola je preduzela sve svoje mjere, sada treba da odreaguje ta spoljašnja mreža zaštite – ističe Bulatović i zaključuje da ni razgovori s majkom pomenutog učenika nisu bili od pomoći.

 

 

Majka ne reaguje 

Kako saznajemo, majci problematičnog dječaka prvo dijete je oduzeo centar za socijalni rad.

– Jedna tužna priča, majka ne radi, socijalni je slučaj, a pored svega i pije. Jednostavno ne reaguje i nijednom nije osudila ponašanje svog djeteta – kaže naš izvor.

 

 

 

 

HAYAT

 2,068 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »