Narodni lijekovi za čišćenje bubrega: KAKO ZA 3 DANA IZBACITI KAMEN I PIJESAK

Narodni lijekovi za čišćenje bubrega: KAKO ZA 3 DANA IZBACITI KAMEN I PIJESAK

Mučnina i nesnosan bol u predjelu abdomena, karlice i ispod rebara, jasan su znak da imate kamen u bubregu

 

 

Kamenje u bubregu su kristalne agregacije rastopljenih minerala u urinu koji se obično formiraju unutar bubrega ili bešike i uzrokuju veoma jaki bol kada prolaze kroz njih.

Bol može da se pojavi u donjem dijelu stomaka i preponama, u leđima i ispod rebara. Pored toga osoba učestalo mokri, ima jak miris urina koji je promijenio boju i mučninu.

Jedan od najefektnijih prirodnih lijekova za ovu tegobu, koji se koristi više od 300 godina, jeste mkešavina maslinovog ulja i limunovog soka. Svako jutro, na prazan stomak uzmite 50 ml tečnosti koju čini maslinovo ulje i iscijeđen sok od pola limuna.

Ispijanje velike količine vode je presudno. Kada kamen “krene” potrebno je da pijete i do 5 litara vode dnevno. Ukoliko imate pijesak u bubregu, najbolje je da pijete oko 3 litra čiste vode dnevno.

Mlako pivo je lijek koji ne smijete da zanemarite. Izuzetno je korisno kod izbacivanja kamena. Jednostavno zagrijte pivo i pijte dok je još mlako.

Od ostalih narodnih lijekova možete da koristite i :

 

 

Što kada ih opteretimo: Bubrezi trebaju vašu pomoć

 

Uvin čaj
Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

 

 

 

 

Rastavić
Ovo je efikasan lijek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šolje čaja od rastavića da ublažite bolove.

 

 

 

Sok od nara
Seme i sok nara su još jedan efikasan lijek protiv kamena u bubregu.

 

 

 

Celer
Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

 

 

 

 

Bosiljak
Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mješavine soka od bosiljka i meda.

 

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 5,680 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »