NAPRAVITE PROZIRNU ŠARENU TORTU U SAMO 30 MINUTA

NAPRAVITE PROZIRNU ŠARENU TORTU U SAMO 30 MINUTA

Japanski vlasnik pop-up restorana, fotograf i modni dizajner Hiroya Tsunekawa podijelio je recept za ‘prozirnu’ šarenu tortu za koju vam je potrebno samo 5 sastojaka i 30 minuta

 

 

This Aesthetically Pleasing Cake From Japan Has Only 5 Ingredients ...

 

 

Na TikToku i Instagramu ne nedostaje nevjerojatnih trendova kada je riječ o hrani. No mnogi recepti za određenu hranu zahtijevaju i skupe sastojke.

Ali ne morate potrošiti puno vremena ili novca da biste stvorili nešto lijepo, a dokaz je ova ‘prozirna’ torta u duginim bojama.

 

 

Za izradu mliječnog želatinskog kolača, kojeg je stvorio japanski vlasnik pop-up restorana i fotograf Hiroya Tsunekawa, potrebno je samo pet sastojaka i 30 minuta.

Sve što trebate su: voda, mlijeko, granulirani šećer, voćni sok i agar prah.

 

 

Prvo pomiješajte 4 grama agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama granuliranog šećera i zagrijte u loncu do vrenja.

Isključite peć kada smjesa počne ključati i umiješajte 300 mililitara mlijeka. Zatim stavite smjesu u frižider da se stvrdne u želatinu. Ovo će biti osnova vaše torte.

 

 

 

 

 

Zatim uzmite drugi lonac i ponovite prvi korak. No, umjesto da mješavini dodajete mlijeko nakon što ga uklonite s vatre, dodajte još 300 mililitara vode i 20 mililitara voćnog soka. Stavite ovu drugu smjesu u frižider da se i ona očvrsne.

Ovisno o tome koliko boja želite za svoj kolač, ponovite prethodni korak s različitim sirupima ili sokovima kako biste stvorili učinak prizme.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »