NAPRAVITE DOMAĆI KVASAC OD SAMO DVA SASTOJKA (recept)

NAPRAVITE DOMAĆI KVASAC OD SAMO DVA SASTOJKA (recept)

 

 

 

 

Zbog netašice kvasca na policama trgovina u vrijeme izolacije zbog koronavirusa odlučili smo s vama podijeliti jednostavan i jeftin recept za domaći kvasac koji možete napraviti kod kuće

 

 

 

 

 

 

 

Sastojci:

kg integralnog raženog brašna

kg integralnog pšeničnog brašna

voda

 

 

 

 

 

Priprema:

Pripremite 150 g mlake vode. U posudu za vodu dodajte 100 g integralnog raženog brašna.

Pomiješajte dobro tako da vam ne ostane ni malo suhih dijelova brašna ili grudica, pokrijte poklopcem ili tanjurićem i ostavite da stoji 24 sata u kuhinji ili bilo kojoj toploj prostoriji u kući na sobnoj temperaturi.

 

Sljedeći dan promiješajte masu, u drugu posudu prebacite 70 grama mase, a ostatak bacite te joj dodajte 50 g integralnog raženog i 50 g integralnog pšeničnog brašna.

 

Dodajte također 115 g mlake vode. Dobro promiješajte, pokrijte i ostavite da stoji 24 sata.

Sutradan u isto vrijeme promiješajte masu i ponovite postupak tako da vam ostane 70 g mase u koju ćete dodati 115 g mlake vode. Promiještajte, poklopite i pustite da odstoji 24 sata u toploj prostoriji.

 

Isto ponovite idućeg dana u isto vrijeme, no ovaj put masi od 70 g dodajte 100 g mlake vode i pustite da poklopljeno odstoji u toploj prostoriji 24 sata. Identičnan postupak ponovite i petog dana.

 

Šestog dana u staklenu posudu odvojite 50 g mase, a ostatak bacite te joj dodajte 50 g integralnog raženog i 50 g integralnog pšeničnog brašna.

Dodajte 100 g mlake vode, dobro promiješajte da ne ostane suhih dijelova i grudica, poklopite te pustite da stoji u toploj prostoriji 24 sata. Idućeg dana u isto vrijeme promiješajte masu, odvojite u drugu staklenku 25 g mase, ostatak bacite i dodajte masi 50 g integralnog raženog i 50 g integralnog pšeničnog brašna.

 

Dodajte 100 g mlake vode, dobro promiješajte da ne ostane suhih dijelova i grudica, poklopite te pustite da stoji u toploj prostoriji 24 sata.

 

Osmi dan moći ćete koristiti kvasac.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

 

 

 

 13,607 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »