Nakon što ovo pročitate više nećete stalno piti vodu iz iste boce

Nakon što ovo pročitate više nećete stalno piti vodu iz iste boce

 

 

 

Biti hidratiziran tokom dana svakako je pametna odluka, nakon svega, preporučuje se čak 2,5 litre vode na dan. No navika koju mnogi imaju – piti iz iste boce cijeli dan, puneći je iznova i iznova – nije tako zdrava.

 

 

Istraživanje koje prenosi Metro.co.uk, dokazuje da je piti iz takve boce jednako lizanju WC-školjke s obzirom na to da je prekrivena klicama i mikrobima.

 

 

 

Istraživanje je provedeno nad upotrebljavanim bocama vode, koje su sportaši koristili sedam dana. Boca s najvišim brojem bakterija premašila je broj bakterija na WC-školjci, što je zabrinjavajuće jer, za razliku od WC-a, bocu koristimo ustima.

 

Povezana slika

 

Velik broj bakterija koje nalazimo na bocama rezultat je jednostavnog zanemarivanja pranja, s obzirom na pretpostavku kako je voda koju punimo ionako čista.

 

 

 

 

Osim količine bakterija u takvim bocama, zabrinjavajuća je činjenica kako je 60 posto tih bakterija odgovorno za bolesti. Osjećate se loše? Možda se odgovor nalazi upravo u boci iz koje pijete vodu.

 

 

 

Osim redovitog pranja, preporučuju se boce od nehrđajućeg čelika i naravno, one bez čudnih zakrivljenosti čije je kutove teško dosegnuti.

 

 

 

 

(24sata.hr)

 2,109 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »