Nakon šest godina ova veganka ponovno jede meso jer joj se tijelo počelo raspadati

Nakon šest godina ova veganka ponovno jede meso jer joj se tijelo počelo raspadati

39-GODIŠNJA Mariela Stewart nakon šest godina je odbacila vegansku prehranu. Prestala je jesti meso jer se nadala da će tako riješiti probavne probleme, ali je umjesto toga, kaže, izgubila mišićnu masu, udebljala se, zubi i kosa su joj oslabjeli, a izgubila je i želju za seksom.

Kaže da joj je koža postala naborana, a bitno se oporavila otkako ponovno jede meso.

 

 

 

“Prije veganstva sam bila na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata koja mi je pomogla da se vratim u formu nakon tri trudnoće. Pogledala sam nekoliko dokumentaraca o tome koliko je veganstvo popravilo funkcioniranje probavnog sustava onih koji su ga slijedili i odlučila sam pokušati”, ispričala je Stewart koja se isprva osjećala bolje, ali nakon nekog vremena problemi su se vratili, čak joj je bilo i lošije.

 

 

“Iskušavala sam razne varijante veganstva. Fokusirala sam se na puno voća, povrća i orašida. Izgubila sam sve mišiće. S vremenom sam počela jesti tofu, kvinoju, rižu i grah, ali veganska prehrana mi nije odgovarala. Bila sam napuhnuta, počela se debljati unatoč treninzima. Kosa mi je počela opadati, kao i trepavice. Nokti su mi postali slabi, a kosa mi je starila”, pojasnila je.

Izgled je uspoređivala sa sestrom blizankom koja nije bila veganka. Mariela Stewart primijetila je da ima više bora i izgleda starije.

“Imala sam promjene raspoloženja i morala značajno smanjiti unos kalorija kako bih vidjela minimalnu promjenu u težini”, dodala je.

 

 

Uz sve navedeno, dobila je sindrom iritabilnog crijeva, počeli su joj se kvariti zubi, pojavile su se migrene i pao joj je libido. Počela je brinuti zbog toga kako izgleda i kako se osjeća.

“U lipnju sam se vratila prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata, no sada prakticiram ketogenu dijetu. Shvatila sam da je nedostatak nutrijenata kod veganske prehrane počeo utjecati na raspadanje mog tijela. Sada slušam svoje tijelo, ali svaki organizam je drugačiji”, smatra Stewart.

“Ponovno sam smanjila mast i izgradila mišiće. Spavam bolje, probava mi je bolja, osjećam se zadovoljnije i mozak mi jasnije funkcionira. Imam više energije, a koža mi je češća. Jednostavno sam sretnija”, zaključila je.

I dalje trenira tri do četiri puta tjedno kako bi joj tijelo bilo u formi.

“Apeliram na ljude da se educiraju i čitaju o nutricionizmu i zdravlju. Veganizam nije održiv. Djeca nikad ne bi smjela slijediti takvu prehranu, a postoje brojni članci koji objašnjavaju zašto je opasna za bića u razvoju”, upozorila je na kraju.

 2,338 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »