Nakit nije samo ukras: KAKVE SU OSOBE KOJE VOLE PRSTENJE, MINĐUŠE, NARUKVICE…?

Nakit nije samo ukras: KAKVE SU OSOBE KOJE VOLE PRSTENJE, MINĐUŠE, NARUKVICE…?

 

 

 

Takođe, nije svejedno nosite li prsten na lijevoj ili desnoj ruci: To mnogo govori o vama

 

 

 

 

Biseri su uvijek odgovarajući – izjavila je Džeki Kenedi, bivša prva dama SAD, ali vjerovali ili ne minđuše i ogrlice mnogo otkrivaju o ženi koja ga nosi. Dijana fon Firstenberg, belgijska dizajnerka i bivša princeza, smatra da je nakit savršen začin koji ističe ono što već postoji u ženi. Zato je važno da žena odabere nakit koji joj najbolje pristaje. Nakit nije samo ukras, već i sredstvo neverbalne komunikacije koje o nama često govori više od riječi. Zato nije svejedno šta na sebe stavljamo.

Istorija nakita stara je koliko i čovječanstvo. Nekada su se ljudi kitili školjkicama, perjem, kandžama… Bio je dokaz moći. I svakako komadić kojim se skreće pažnja na sebe. Zato je on “interesna” sfera stručnjaka istraživača koji u svojim studijama analiziraju i zaključuju šta on priča o nama, umjesto nas. Ejmeri Vilson, psiholog i psihijatar, iznosi svoju teoriju:

“Prsten šalje najpotpuniju poruku o vlasniku i zato je on “najrječitiji” – tvrdi Vilson.
Uglavnom je izbor dama koje čvrsto stoje na zemlji, ne maštaju previše i ne talasaju. Minđuše vole društvene i duhovite žene. Narukvice ćete uglavnom vidjeti na osobama koje se trude da ne otkrivaju mnogo o sebi i uvijek više govore djelima, dok su na riječima škrtije.

 

MODA Ljetni nakit koji osvježava svaku dobitnu kombinaciju | Drava ...

 

 

Ko voli masivan nakit?
Stručnjaci su došli do saznanja da je, bez obzira na vrstu dekoracije kojom se kitimo, masivan nakit uvijek izbor ekstrovertnih osoba. One su smjele, samouvjerene, komunikativne, žustre, željne pažnje.
Minđuše koje biraju su prenaglašene, viseće, četvrtaste ili u obliku glomaznih alki. Ogrlica je, takođe, viseća i obavezno u paketu sa upečatljivim privjeskom. Prsten obično nije samo jedan i uvijek je masivan. Narukvica je gabaritna, jer se takvom “upada u oči” okolini i lakše uspostavlja komunikacija.

 

 

 

 

Šta nose povučeni?
Povučeniji tipovi ličnosti biraju decentne primjerke i najviše vole male minđuše ili tanak lančić uz vrat, bez ikakvih šljaštećih “pratilaca”. Ljubiteljima prirode je, recimo, važnija boja nakita, pa biraju prirodne tonove. Zlatni komadi idu uz otvorene, pouzdane i iskrene osobe, dok srebrni uz one koji vole rutinu i da sve bude po pravilima.

 

 

 

Važno je i na kom je prstu
Prsten na kažiprstu predstavlja samopoštovanje, a ako je na srednjem znači da osoba poštuje sistem vrijednosti. Na domalom prstu je veza sa burmom, ali ukoliko osoba nije u braku, želi da privuče određen ugled u društvu. Prsten na malom prstu može da unaprijedi veze do kojih je čovjeku stalo.

 

 

 

 

A biseri?
Tradicionalisti na prvo mjesto i dalje stavljaju biserne minđuše i ogrlice, koje nose u posebnim prilikama. Moderne i dame koje vole da ostave utisak na okolinu uglavnom biraju unikatne komade, što važi i za umjetnički osviješćene tipove, koji najviše kupuju ručno rađene “đinđuve”.

 

 

 

Šta govori set-nakit?
Ukoliko se trudite da nakit uskladite sa odjećom ili čak šminkom, stručnjaci će vas nazvati urednom, odgovornom i organizovanom osobom. Isto važi i ako ste pobornik setova. S druge strane, aktivne dame nose “udoban” nakit, sa privjeskom na kojem je urezano njihovo ili ime važne osobe.
Nije svejedno ni da li prsten nosite na lijevoj ili desnoj ruci, jer u prvom slučaju iskazujete kreativnost, za koju je odgovorna desna strana mozga koja kontroliše lijevu ruku. To znači da nakit na desnoj ruci otkriva da logički razmišljate. A ukoliko, pak, kitite obje ruke, ispada da time pokušavate da prikrijete neke slabe tačke.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »