Najlakša tjelovježba: Kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma?

Najlakša tjelovježba: Kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma?

Mnogi od nas izbjegavaju hodanje i redovito pronalaze izlike zbog kojih ne žele u šetnju, a jedna od najčešćih jest ta da imamo previše obveza kod kuće kako bismo izašli van.

Za poboljšanje zdravstvenog stanja ili gubitak kilograma ne trebate se nužno učlaniti u teretanu. Umjesto toga jednostavno možete – hodati. Upravo je hodanje jedna od najboljih (i besplatnih) fizičkih aktivnosti, a medicinski stručnjaci preporučuju minimalno pola sata šetnje svaki dan.

Naravno, mnogi od nas izbjegavaju hodanje i redovito pronalaze izlike zbog kojih ne žele u šetnju, a jedna od najčešćih jest ta da imamo previše obveza kod kuće da bismo izašli van.

S obzirom na to da potrebnu dnevnu kilometražu možemo odraditi i unutar vlastitog doma, sada više nema isprike za neaktivnost.

Kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma?

Vrijeme je da prestanemo lagati sami sebe i da shvatimo kako možemo i moramo svaki dan izdvojiti barem 15 minuta za sebe. Upravo vam je toliko potrebno da uz popularni motivacijski video fitnes-stručnjakinje Leslie Sansone odradite 1,6 kilometara šetnje bez izlaska iz stana ili kuće.

Nije važno živite li u malom ili velikom prostoru jer je trening koncipiran tako da se bez problema može izvesti na skučenim mjestima.

“Ova žena spasila mi je život sa svojim metodama vježbanja. Imala sam 300 kila i jedva hodala od jedne strane kuće do druge. Njezini treninzi pomogli su mi dođem u formu i napravim to u privatnosti vlastitog doma.

Najveća nagrada za trud je to što sam uspjela smršavjeti i uživam u treningu. Danas sam upola lakša nego što sam bila.” – ovo je samo jedan u nizu pozitivnih komentara na račun ovog jednostavnog treninga koji možete pogledati u nastavku.

Ako ne volite vježbati uz motivacijske treninge, a ipak želite pokušati hodati unutar vlastitog doma, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam olakšati tu samostalnu aktivnost.

1. Iskoristite svaki slobodan kutak doma

Ako imate dugačak hodnik, on je sjajno mjesto za ovakav tip treninga, ali čak i ako ste ograničeni prostorom, bit će vam dovoljno mjesto na kojem možete napraviti do tri koraka naprijed, natrag i u stranu.

Kada dođete u formu, polako u hodanje ubacite i druge vježbe po želji.

2. Slušajte bržu glazbu s naglašenim ritmom

Dokazano je da ona diže raspoloženje, motivira i pomaže da lakše savladate aktivnost koje vam teško pada, poput vježbanja.

3. Zagrijte se

Stanite uspravno i umjerenim tempom 30 sekundi „marširajte“ na mjestu te pritom dižite koljena koliko god možete. Zatim napravite po tri koraka unatrag, unaprijed, nalijevo i nadesno te se nakon svake izmjene vratite na početno mjesto.

Zagrijavanje završite jednim čučnjem i zatim još jednom ponovite vježbu od početka.

4. Sami odredite korake i putanju “šetnje”

Ovisno o tome s koliko prostora raspolažete, odaberite kako ćete se kretati i kojom brzinom.

5. Ubacite razne vježbe u trening

Kada dođete u formu, polako u hodanje ubacite i druge vježbe po želji. Tako npr. možete raditi takozvane zidne sklekove. Stanite u lagani raskorak ispred zida otprilike jedan metar od zida. Položite dlanove na njega.

Odgurujte se rukama od zida kao što biste se u standardnim sklekovima odgurivali od poda.


zadovoljna.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »