Na mjesec dana izbacite iz ishrane kafu i slatkiše, a zatim gledajte kako vam se tijelo mijenja

Na mjesec dana izbacite iz ishrane kafu i slatkiše, a zatim gledajte kako vam se tijelo mijenja

Ljekovite koristi detoksikacije, odnosno izbacivanja štetnih tvari iz organizma brojne su, na tu temu napisane su stotine knjige, a koliko je popularna među liječnicima, nutricionistima pa i pacijentima govori i činjenica da je prerasla u pravi pokret i trend. Stoga, nije potrebno dulje ulaziti u ovu temu, s kojom ste ionako upoznati jer smo više puta pisali o detoksikaciji, ali nabrojimo samo neke dobrobiti, odnosno neke najočitije i najneposrednije koristi koje donosi jednostavan detoks, čak i ako traje samo nekoliko sedmica.

https://aura.ba/wp-content/uploads/2016/10/detoksikacija.jpg

 

 

 

Ne kažemo da trebate odbaciti baš sve poroke, ali ako želite dati priliku vašim organima da zdravije rade, ne samo sad, nego i u starosti, zaista bi trebali smanjiti kofein i slatkiše. Nitko naravno ne razmišlja o tome dok ne dođe u pozne godine, ali budite mudri i na vrijeme počnite raditi na svom zdravlju. Ruku na srce, neke negativne posljedice loše prehrane i načina života sigurno osjećate već sad.

 

 

 

 

Svi znamo što se može dogoditi s jetrom ako je opterećujete, ne samo s previše kofeina, već i alkohola – razboli se i više nije u stanju obavljati svoj posao, a to je izbacivanje toksina iz sustava. Zato razmislite koliko bi dobra učinili svom ukupnom zdravlju, kad biste jetri, bubrezima, crijevima i štitnjači omogućili mali odmor, makar samo na mjesec dana. A kad pogledate zaista nije tako teško, kafu možete zamijeniti divkom, kavom od ječma ili crnim čajem koji dolazi u bezbroj okus. Slatkiše pak može pripremati sami kod kuće u vidu kolača, a alkohol smanjiti na čašu vina uz ručak. Kad tako gledate zapravo se ničega ne odričete, a ako se odlučite na radikalan potez i mjesec dana baš ništa od navedenog ne konzumirate, pogotovo ako to nastavite prakticirati, radikalno ćete promijeniti zdravlje.

 

 

 

To će posvjedočiti oni pacijenti koji su probali izbaciti kavu, slatkiše, ali i ostale štetne namirnice. Neki su nakon samo šest tjedana tvrdili da prvi put u životu nakon dvadeset godina više nemaju migrena i poteškoća s probavom. Drugi su rekli da im se ublažila kronična žgaravica, treći da su im se problemi s kožom smanjili, četvrti da im je iščeznula nesanica s kojom su se borili čitav život…Popis zdravstvenih koristi koje izbacivanje štetnih namirnica može ponuditi dramatičan je i veoma dug.

 

 

 

Ovo će potvrditi i znanstvenici koji se bave istraživanjima i koji znaju da će zdrav i dobro podržan detoks potaknuti učinkovitije uklanjanje otpadnih tvari. A svi znamo kako dobar odlazak na zahod može biti stimulativan. Kad vam se tijelo muči s izbacivanjem obrađene hrane, soli, šećera i bezbrojnih aditiva i kemikalija ne može obavljati onaj profinjeniji i važniji posao za koji je stvoren. Detoksikacija može ukloniti i probleme poput zatvora te poboljšati funkcioniranje bubrega jer na neko vrijeme uklanjate rafinirane, ljepljive, namirnice i još toliko toga…

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »