MOŽE JOŠ GORE! U AUSTRIJI UVODE NOVA OGRANIČENJA ZA NEVAKCINISANE – NA POSAO I U PRODAVNICU ĆE MOĆI SAMO ONI SA POTVRDOM

MOŽE JOŠ GORE!  U AUSTRIJI UVODE NOVA OGRANIČENJA ZA NEVAKCINISANE – NA POSAO I U PRODAVNICU ĆE MOĆI SAMO ONI SA POTVRDOM

Austrijska savezna država Gornja Austrija prva u Europi uvodi meru ograničenja kretanja za nevakcinisane.

Njima je dopušteno izaći iz kuće samo kako bi otišli na posao ili po namirnice, a za to će morati da dokažu da nisu zaraženi prehladom.

“Situacija je dramatična, zbog čega pokrećemo petu fazu plana savezne vlade i planiramo zatvaranje za nevakcinisane osobe od ponedjeljka, pod uslovom da od savezne vlade dobijemo potvrdu da za to postoji pravna osnova’, rekao je guverner Tomas Stelzer.

Austrijski ministar zdravlja Volfgang Mikštajn (Zeleni) predložio je juče da se u Gornjoj Austriji i pokrajini Salzburg uvede ova vrsta izolacije. Iz Salzburga još uvek nije stigao konkretan odgovor na vladin zahtev.

U Austriji je, inače, od ove nedelje na snazi pravilo po kom samo vakcinisani i preboleli mogu odlaziti u kulturne i sportske objekte, restorane, kafiće i druga javna mesta na kojima se traži kovid potvrda.

Za one koji se ne budu pridržavali mera predviđene su novčane kazne.

Gost koji u nekom ugostiteljskom objektu bude uhvaćen bez potvrde o vakcinaciji ili potvrde o preležanoj bolesti očekuje kazna od 300 evra, a ugostitelji mogu biti kažnjeni kaznom i do 30.000 evra.

 

 

 

 

NultaTačka/Tportal.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »