MJEŠTANI ŽELJEZNOG POLJA U ČUDU NAKON ONOG ŠTO SU PRONAŠLI

MJEŠTANI ŽELJEZNOG POLJA U ČUDU NAKON ONOG ŠTO SU PRONAŠLI

 

 

 

Kako tvrde, kugla je “izronila” pored sela Orčevići. Pola kugle je bilo u zemlji, a danas je iskopana. Zanimljivo je što se kugla nalazi par stotina metara ispod mjesta poznatijeg kao Grad, po geografskom položaju i strukturi smatra se da je tu nekad i bio grad – rekao je Muhamed Derlić za “Avaz”. Muhamed Derlić […]

 

 

 

 

 

 

Kako tvrde, kugla je “izronila” pored sela Orčevići.

  • Pola kugle je bilo u zemlji, a danas je iskopana. Zanimljivo je što se kugla nalazi par stotina metara ispod mjesta poznatijeg kao Grad, po geografskom položaju i strukturi smatra se da je tu nekad i bio grad – rekao je Muhamed Derlić za “Avaz”.

Muhamed Derlić je zajedno sa prezimenjakom Ajdinom, te Zijadom i Muhamedom Ahmićem iskopao kuglu iz zemlje.

  • Prijavljeno je predsjedniku mjesne zajednice, kugla će vjerovatno biti postavljena kod škole u Željeznom Polju. Kuglu je prvi vidio Muamer Makić i slikao, a danas smo nas četvorica otišli da je iskopamo – rekao je Derlić.

 

 

 

 

Svjetski fenomen

Mještani Željeznog Polja, koje je pogođeno velikim poplavama i klizištima tokom vremenskih nepogoda 2014. godine, prije tri dana su pronašli veliku kamenu kuglu.

 

 

 

 

Podsjetimo, kamene kugle, kao rijedak svjetski fenomen, već nekoliko godina su prava atrakcija u Zavidovićima, koji ih „kriju“ na 11 različitih lokacija, a pronađeno ih je oko 50.

Osim u BiH, kamene kugle su pronađene u Kostariki i Meksiku.

 

 

 

 

 

hayat.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »