Med, so i pepermint – tri najbolja prirodna lijeka za grlobolju

Med, so i pepermint – tri najbolja prirodna lijeka za grlobolju

Sezona virusa je stigla, a sa njom i bolno grlo. Da biste ublažili ovu veoma neprijatnu tegobu probajte neki od ovih prirodnih lijekova…

Prije nego odete u apoteku da kupite jedan od mnoštva lijekova koji se nude za bolno grlo probajte ono što nam nudi priroda.

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/11/gusa-gu%C5%A1a-vrat-grlo.jpeg

Ove prirodne lijekove za bolno grlo isprobali su mnogi širom svijeta i kunu se u njihovu djelotvornost. Zašto ih ne biste probali i vi?

 

 

 

Med

Kao što je poznato med ima antibakterijska svojstva i zaista će vam pomoći da izliječite grlu. Pomiješajte 1-3 kašičice meda sa šoljom tople vode i grgljajte dva-tri puta tokom dana. Mi vam garantujemo da ćete veoma brzo osjetiti poboljšanje.

 

 

 

So

Slana voda za liječenje bolnog grla se koristi vijekovima i to iz jednog jedinog razloga – njene djelotvornosti. So izvlači tečnost iz membrana šlajma što potpomaže čišćenje grla. Rastvorite ½ kašičice soli u šolji tople vode i grgljajte 3-4 puta u toku dana.

 

 

 

Pepermint

Mentol koji se nalazi u pepermintu potpomaže otvaranje i pročišćenje disajnih puteva posebno kad grgljate jak čaj od peperminta. Dvije kesice čaja od peperminta prelijte kipućom vodom i ostavite da stoji 4-5 minuta. Ohlađenim čajem grgljajte grlo 2-3 puta u toku dana.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »