MAMA NAJBOLJE ZNA: ŠEST PUTA KAD JE BILA TOTALNO U PRAVU, A MI TO NISMO RAZUMIJELI

MAMA NAJBOLJE ZNA: ŠEST PUTA KAD JE BILA TOTALNO U PRAVU, A MI TO NISMO RAZUMIJELI

 

 

 

 

Kada navršite određene godine, shvatite zapravo da je vaša majka u mnogo čemu bila u pravu. Iako su vam se u određenoj životnoj dobi njezini savjeti činili glupi i besmisleni, vratite li se unatrag shvatit ćete da su u stvari dragocjeni.

 

 

 

 

“Druga djeca su samo ljubomorna”

 

 

To vam se sigurno činilo kao najgluplja stvar koju ste ikad čuli. Zašto bi netko bio ljubomoran na vašu ‘kahlica frizuru’ i činjenicu da izgledate kao dječak? Ti stvarno ništa ne kužiš, jel’da mama?

 

 

 

Ipak, možda ste tu njezinu rečenicu ipak shvaćali predoslovno. Djeca nisu bila ljuborna na vašu frizuru već na samopouzdanje s kojim ste je nosili, pa su vas zato zadirkivali.

Mama vas je u stvari poticala da budete originalni, jedinstveni i vjerni sebi, te da ne obraćate previše pažnju na ono što je drugoj djeci ‘cool’. Sada valjda shvaćate-biti drugačiji i imati samopouzdanja je nešto što izaziva ljubomoru kod drugih.

 

 

 

 

“Ljubav se dogadi kada se najmanje nadaš”

Da, baš! Ona je to rekla samo da biste se vi bolje osjećali jer je očito da ćete umrijeti bez da ste našli srodnu dušu. Sve što je učinila ili pokušala rezultiralo je time da se osjećate glupo i jadno. Najbolje je zatvoriti se u sobu i cmoljiti slušajući ljubavne pjesme.

Odjednom ste odustali od toga da silom pronađete ljubav svog života i usmjerili energiju i vrijeme kako biste pronašli sami sebe i otkrili što uistinu želite. Upravo to je proces koji vas je doveo do toga da postanete osoba koja je sigurna u sebe.

A onda, kada ste se najmanje nadali, naišao je čovjek vašeg života koji se u vas zaljubio baš zbog onoga što jeste.

 

 

 

“Ako se želi naći s tobom, naći će se. Ako želi razgovarati s tobom, razgovarat će”

Samo ti, mama, pričaj! Ionako se ne kužiš u moderne veze.

Mama je u stvari znala da je igranje igrica u ljubavnom odnosu glupo i da ako je nekome doista stalo do vas, taj se neće pogravati vašim osjećajima.

 

 

 

 

“Ne žuri”

Kako da ne?! Najveća vam je želja bila da školovanje prestane isti čas i da se možete preseliti nekamo gdje vas nitko ne zna kako biste u miru nastavili sa svojim životom.

Budućnost je uzbudljiva, ali mama je željela da shvatite koliko je bitna sadašnjost i ‘ovaj trenutak’ koji je u stvari dragocjen, a nemilice prolazi. Cijenite sadašnjost jer vrijeme ionako leti. Nema potrebe da bježite iz nečega što je neminovno privremeno i neizbježno je da će se i završiti. Stoga uživajte u sadašnjosti dok možete.

“Znam da sada izgleda kao smak svijeta sada, ali prebrodit ćeš”

Ovo je čisti dokaz da mama baš ništa ne zna. Ne, više ništa i nikada neće biti u redu. Međutim, ispostavilo se da život ide dalje. Bravo, mama!

 

 

 

 

“Shvatit ćeš kad budeš starija”

Već sad sam starija i razumijem!! Ti si ta koja ne razumije ništa! No, vratite li se u vrijeme kada ste imali 13 ili 14 godina sami sebi ćete izgledati kao beba koja hoda i govori. Shvaćali ste stvari snažno i smisleno na način koji stariji od vas nisu mogli razumjeti.

Bili ste uvjereni da sve znate, ali kao što je mama rekla, niste znali. Puno toga ste još trebali naučiti. I da, naučit ćete s vremenom.

I, na kraju da utvrdimo – da, mama je bila u pravu!

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »