LUDILO BEZ GRANICA: Australija najavljuje PETU dozu kovid VAKCINE

LUDILO BEZ GRANICA: Australija najavljuje PETU dozu kovid VAKCINE

Australcima bi moglo trebati do pet doza cjepiva protiv Covida-19 kako bi se smatrali „potpuno cijepljenim“.

Imunokomprimiranim pacijentima već je preporučeno primanje četiri doze

Regulator imunizacije ne može isključiti četiri ili čak pet doza cjepiva protiv COVIDA-19 kako bi Australce onda trebalo smatrati ”ažuriranim” u zaštiti od virusa.

Predsjedavajući australske tehničke savjetodavne skupine za imunizaciju (ATAGI) Nigel Crawford, pojavivši se u srijedu pred senatskim odborom za procjene, rekao je da će njegova organizacija nastaviti pratiti podatke iz zemalja koje već daju svoje četvrte doze.

Ministar zdravstva Greg Hunt objavio je prošli tjedan da se tri doze sada moraju smatrati „ažuriranim“, dok je profesor Crawford rekao na saslušanju da se nekim imunokompromitiranim pacijentima već preporučuju četiri.

Na pitanje liberalnog senatora Alexa Antića može li uvjeriti Australce da neće morati dobiti četiri ili čak pet doza kako bi se smatrali ažuriranim, profesor Crawford nije mogao ponuditi takvo jamstvo.

”Zemlje poput Izraela već su preporučile četvrtu dozu i moramo pogledati te međunarodne podatke i vidjeti učinak i kako izgledaju nove varijante cjepiva”, rekao je.

”ATAGI stalno provjerava dokaze… te se savjet može promijeniti s vremenom. To je mogućnost, ali ne postoji trenutna preporuka u tom smislu.”

U četvrtak je diljem Australije zabilježeno 160.114 aktivnih slučajeva Covida – 81 posto ispod vrha vala Omicron 17. siječnja.

Na drugom mjestu u procjenama Senata, australski šef za uvođenje cjepiva, general-pukovnik John Frewen rekao je da se jaz u cijepljenju autohtonih stanovnika smanjio za nekih 12 posto, uz 77,4 posto autohtonih Australaca koji su dvostruko cijepljeni.

Gotovo 60 posto Australaca koji ispunjavaju uvjete primilo je tri doze, a 48,1 posto djece u dobi između pet i 11 godina primilo je prvu dozu.

U srijedu su zabilježena 64 smrtna slučaja od COVID-a, od čega 27 iz NSW-a, 18 u Victoriji, 12 u Queenslandu, četiri u Južnoj Australiji i tri na sjevernom teritoriju.

U cijeloj zemlji zabilježeno je 29.229 slučajeva COVID-a.

Trojica saveznih zastupnika u srijedu su bila pozitivna na COVID – iako su cijepljeni i ažurirani – mlađi ministri Kevin Hogan i Scott Buchholz i laburistička zastupnica Anika Wells.

 

 

 

IZVOR: dailymail.co.uk

 1,676 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »