Ludi eksperiment: Pucao u svoj stomak iz automatske puške pod vodom, sve snimio kamerom! (Video)

Ludi eksperiment: Pucao u svoj stomak iz automatske puške pod vodom, sve snimio kamerom! (Video)

 

 

 

Fizičar Andreas Val želio je da sazna šta će se dogoditi kada se vatrenim oružjem puca pod vodom, a meta je – upravo on.

Val je vezao dug kanap za okidač, što mu je omogućilo da pištolj opali u određenom trenutku. Prasak metka iz cijevi bio je iste jačine kao što je iznad vode, a kamera pod vodom zabilježila je taj trenutak. Vodeni mjehurići slijedili su metak koji je išao u Valovom pravcu, međutim izgubio je na intenzitetu prije nego što je stigao do pola puta i graciozno potonuo na dno.

Slikovni rezultat za andreas val shooting

Val je zaronio u vodu i iznio metak na površinu držeći ga visoko iznad glave kao trofej.

 

 

 

 

Ovo nije njegovo prvo prkošenje smrti. Jednom prilikom je sebe natopio vodom prije nego što je ušao u vatru. A u drugom eksperimentu, pokušao je da dokaže zakone fizike, padom sa velike visine koristeći tanak komad konopca.

 

 

 

Iako je odradio svoj zadatak u vodi, na snimku na njegovom licu se može vidjeti veliko olakšanje u trenutku kada je metak potonuo. Iako u ovom slučaju oružje nije razlog zbog koga je Val preživio već metak.

Prah unutar metka je vodootporan i kada se udarna igra sudari sa prahom izaziva pucanj. Što znači da oružje radi isto i u vazduhu i u vodi. Onog momenta kada pištolj opali, sva energija proizvedena vrelim gasovima pokreće metak iz vatrenog oružja.

 

 

 

Putujući kroz vodu metak dostiže jedva dva metra daljine, jer je voda 800 puta gušća od vazduha.. A to je jedini razlog zašto Val nije ubijen tokom ovog eksperimenta.

 

 

 

 

aura.ba

 2,441 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »