LJEKARI U SRBIJI SU POKRENULI PETICIJU PROTIV DISKRIMINACIJE I VAKCINACIJE DJECE!

LJEKARI U SRBIJI SU POKRENULI PETICIJU PROTIV DISKRIMINACIJE I VAKCINACIJE DJECE!

Srpski lekari i profesori medicine podržali su roditelje za slobodu izbora! Lekari za nauku i etiku podržali inicijativu roditelja i potpisali peticiju za zabranu diskriminacije, navodeći razloge za zaustavljanje eksperimentalne vakcinacije dece protiv KOVID-19. Lekari nastupaju jedinstveno, bez podele na “vaksere” i “antivaksere” svesni velike opasnosti po najmlađe.

Svojim potpisima oni su pokrenuli peticiju protiv diskrimacije i prinudnoj vakcinaciji dece, a to možete da uradite i vi na sledećem linku:

Molim vas potpišite i podelite ovaj tekst gde god možete, s obzirom na to da se bliži septembar i početak školske godine.

Peticija- https://www.peticije.online/stop_covid_diskriminaciji

 

 

TEKST PETICIJE I POTPISNIKE PRENOSIMO U CELOSTI:

Poštovani roditelji i i svi istinski zainteresovani za zdravlje dece i populacije,

Obraćamo vam se sa ovom peticijom, svima, bez obzira na vaš lični trenutni stav oko vakcinacije ili vakcinacije protiv KOVID-19 – dakle obraćamo se i onima koji su za vakcinaciju, onima koji žele bolje informacije o vakcinaciji pre implementacije neke vakcine i onima koji ne žele nikakvu vakcinaciju, bez obzira na pripadnost narodu, naciji, religiji, političkoj opciji i drugim vrstama svrstavanja.

Ova peticija se isključivo odnosi samo na POTPUNO i HITNO zaustavljanje vakcinacije najmlađih štetnim eksperimentalnim vakcinama protiv KOVID-19, i ne odnosi se na ostale vakcine.
Ova peticija je protiv direktnih i indirektnih pritisaka na osobe i institucije, i propagiranja vakcinacije najmlađih (bez prave naučne argumentacije) štetnim eksperimentalnim vakcinama protiv KOVID-19, i ne odnosi se na ostale vakcine.

Kao najviši prioritet stavljamo zdravlje i budućnost najmlađih, iznad svih interesa koji očigledno postoje oko ove eksperimentalne vakcinacije protiv KOVID-19.

Vakcinacija djece: mnoga pitanja ostaju otvorena | Politika | DW |  28.05.2021

Imamo dovoljno NAUČNIH DOKAZA i PODATAKA ISTRAŽIVAČKIH STUDIJA, kao i istinitih STATISTIKA zvaničnih centara za kontrolu zaraznih bolesti (npr. SAD, Holandija, V. Britanija) koje nisu naštimane od osoba koje su u sukobu interesa sa ovom eksperimentalnom vakcinacijom protiv KOVID-19 da tvrdimo sledeće:

– PCR test ne obavlja svoju funkciju (oboren je stručno-pravno na sudu u EU, u Portugalu) zbog čega brojevi bolesnih nisu odgovarali stvarnosti, a primenjene mere su bile nepotrebne,
– ne postoji pouzdan test koji može da utvrdi razlike u sojevima KOVID-19,
– statistike bolesnih od KOVID-19 su naštimane da pokazuju veće brojeve, zdravi ljudi ne mogu da šire bolest,
– postoji lažno predstavljanje medicinskih istina u glavnim medijima, širenje pseudonauke, npr. o načinu kako radi ljudski imunitet,
– eksperimentalne vakcine protiv KOVID-19 imaju privremeno odobrenje i nisu dovoljno testirane, a proizvođači istih su oslobođeni svake odgovornosti,
– sastav vakcina i informacije o njima (među kojima su npr. nuspojave i ažurne stastitike o nuspojavama) nisu dostupne roditeljima na uvid,
– veća je šteta od koristi od ove vakcinacije, jer izuzetno je visok broj mrtvih i povređenih od eksperimantalnih vakcina (koji je u prošlim vremenima uvek logično dovodio do prekida vakcinacije, i vakcine su se tada odbacivale kao loše – ali sada se ova vakcinacija nastavlja bez analize, tj. potiskuje se nauka, zanemaruje opasnost),
– procenat preživaljavanja obolelih od KOVID-19 je veoma visok (statistički sličan sezonskom gripu), a deca gotovo da ne obolevaju,
– nepotrebna je vakcinacija osoba koje su prebolele KOVID-19 jer stiču prirodni imunitet,
– nema garancije da su ove vakcine efikasne i da vakcinisane osobe nisu te koje prenose dalje KOVID-19, dešava se da vakcinisane osobe dobijaju KOVID-19,
– preporuka od WHO je da decu nema potrebe vakcinisati eksperimentalnim vakcinama protiv KOVID-19,
– postoji mogućnost preventive, postoje efikasne metode i protokoli lečenja KOVID-19 (sve se trenutno ignoriše kao odgovor na KOVID-19, forsira se opasna eksperimentalna vakcinacija kao jedino rešenje, a upotrebljene “preventivne” mere dodatno slabe prirodni imunitet).

Dodatno napominjemo, da su deca praktično nezaštićena ako roditelj/staratelj nema dovoljno informacija o eksperimentalnim vakcinama protiv KOVID-19, i da pod utiskom propagande za ovu eksperimentalnu vakcinaciju protiv KOVID-19 može da nanese nepopravljivu štetu svom potomstvu.

Posebna opasnost koja se pojavljuje za društvo u celini, je porast pokušaja diskriminacije (dece i odraslih) na osnovu besmislene podele na vakcinisane i nevakcinisane, pri čemu se nevakcinisani diskriminišu na osnovu lažnih tvrdnji i logički pogrešnih zaključaka, koje nemaju naučnu osnovu u istraživanjima kada se gleda na tu pojavu sa medicinske strane, a nemaju ni pravnu osnovu jer zadiru u prava pojedinca koje smo davne 1948 godine nakon nacističkih i japanskih eksperimenata nad živim ljudima dogovorili u UN (Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima) i koja su ugrađena u Ustav i zakone Srbije kao osnovna ljudska prava. Ispitivanje osobe o vakcinalnom statusu spada u povredu Zakona o zaštiti podataka ličnosti.

Deca pogotovo trpe ovakav oblik diskriminacije u vrtićima i školama, odvajanjem od svojih vršnjaka, jer se nepotrebnim merama segregacije (koje su trenutno predložene) u populaciji koja nema visok rizik obolevanja i/ili posledica od KOVID-19, veoma utiče i na psihu dece u razvoju. Problem ovakve navedene diskriminacije se automatski izbegava prekidom eksperimentalne vakcinacije dece protiv KOVID-19 u državi Srbiji.

Sloboda izbora pojedinca u skladu sa Ustavom i zakonima države Srbije mora ostati kao neprikosnovena mogućnost, takođe mora ostati sloboda izbora roditelja ili staratelja deteta, bez diskriminacije.

Svojim potpisom u ovoj peticiji potvrđujete da ste protiv neobavezne i obavezne eksperimentalne vakcinacije dece (protiv KOVID-19), za zabranu propagiranja iste i za prekid pritiska na javnost, roditelje i staratelje dece, kao i da ste za poštovanje osnovnih ljudskih prava (pogotovo onih koja se krše ovom eksperimentalnom vakcinacijom) garantovanim Ustavom i zakonima države Srbije.

 

 

 

POTPISNICI:

LEKARI ZA NAUKU I ETIKU
Prof. dr Valentina Arsić Arsenijević
Prof. dr Violeta Stanimirović
Prof. dr Drago Đorđević
Prim dr Dragana Kastratović
Prim.mr.sci.med.dr. Marianne Vidojević
Dr sci. Stanislava Gorjanović ns
Dr Miljan Bulatović
Dr Olivera Beuković
Dr Goran Pavlović
Dr Ljiljana Petković
Dr Libuše Jurica Blagojević
Dr Snežana Šekularac
Dr Biljana Blagojević-Nedaković
Dr Nebojša Srbljak
Dr Predrag Ljubenović
Dr Ljiljana Zdelar Stojanović
Dr Slavica Aranđelović
Dr Nada Nešković
Dr Mirko Okiljević
Dr Brankica Skakavac
Dr Dragan Nikolić
Dr Nadežda Đorđević
Dr Aleksandar Vojvodić
Dr Jasmina Marić Šučević
Dr Lenka Tenžera
Dr Snežana Peković
Dr Goran Milojković
Dr Minja Stanković
Dr Olivera Stanojević
Dr Ljiljana Višić
Dr Marijana Jovanović
Dr Slađana Marković
Dr Aida Stoičkov
Dr Ivanka Đuričić
Dr Željko Vilotijević
Dr Marija Ranđelović
Dr Slavica Simić
Dr Tijana Simić
Mr Ph Sanda Martinović
Mr Ph Katarina Okiljević
Mr Ph Sunčica Veličković
Mr Ph Ana-Marija Antić
Mr.sci.med.dr. Gordana Aleksić

_____________

NultaTačka/SrbinInfo

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »