Lijepe žene su loše po zdravlje muškaraca!

Lijepe žene su loše po zdravlje muškaraca!

 

 

 

 

 

Povećanje razine kortizola zabilježeno je samo kod muškaraca koji su bili u ženskom društvu, a razina je bila to veća što im se žena više sviđala.

Blizina lijepih žena povećava kod muškaraca razinu kortizola, tzv. ‘hormona stresa’, što štetno utječe na njihovo zdravlje, pokazuje znanstvena studija koju je u četvrtak objavio belgijski list 24 Heures.

 

 

 

List se poziva na istraživanje pod vodstvom profesora biopsihologije Leandera van der Meija sa sveučilišta u Groningenu u Nizozemskoj.

U istraživanju su sudjelovala 84 muškarca između 18 i 27 godina. Oni su morali provesti pet minuta u društvu jedne žene ili jednog muškarca, koje nikada ranije nisu sreli. Nakon toga trebali su odgovoriti koliko ih privlači osoba s kojom su bili u društvu.

 

 

 

 

Rezultat je sljedeći: povećanje razine kortizola zabilježeno je samo kod muškaraca koji su bili u ženskom društvu, a razina je bila to veća što im se žena više sviđala. Nikakve promjene nisu uočene kod onih koji su bili u društvu muškaraca.

 

 

 

 

 

Zaključci nisu baš ohrabrujući za one za koje moć i zavođenje predstavlja nužan začin u njihovim životima, ali ih može utješiti drugo istraživanje koje pokazuje da povećanje testosterona i kortizola u organizmu pozitivno utječe na dobitke na burzama. Što se zdravlja tiče, trgovati na burzama ili se upustiti u ljubavne igre može biti jednako pogubno.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »