LIJEČNIK ŽENI GREŠKOM IZVADIO BUBREG, MISLIO JE DA SE RADI O TUMORU

LIJEČNIK ŽENI GREŠKOM IZVADIO BUBREG, MISLIO JE DA SE RADI O TUMORU

Maureen Pacheco iz Floride je nakon automobilske nesreće koju je doživjela u mladosti dugo patila od bolova u leđima. U travnju 2016. podvrgnula se operaciji u Medicinskom centru Wellington u Floridi, a obavljao ju je kvalificirani kirurg s desetljećima iskustva, Ramon Vazquez, piše Daily Mail. 

 

 

Vazquez joj je nakon pregleda preporučio operaciju spajanja kostiju u problematičnom području koju bi obavio ortopedski tim. Do kritične greške došlo je kad je Vazquez primijetio masu u njenoj zdjelici, te je odlučio ukloniti po hitnom postupku misleći da je tumor.

Ispostavilo se da liječnik nije vidio dva MRI skena napravljena prije operacije na kojima se vidjelo da Maureen ima srašten bubreg u zdjelici što je posljedica neobičnog, ali bezopasnog defekta pri rođenju.

 

Kad se probudila iz anestezije, liječnici su je informirali da joj je greškom uklonjen bubreg.

Maureen je pokrenula privatnu tužbu i nakon dvije godine suđenja uspjeli su postići dogovor u kojem je ona dobila odštetu od pola milijuna dolara, no ostaju joj brojni zdravstveni rizici zbog života s jednim bubregom poput opasnosti od kronične bolesti ili zatajenja.

 

 

Liječnička komora u Floridi odlučuje hoće li se doktoru Vazquezu oduzeti liječnička dozvola, no trenutačno i dalje obavlja medicinski praksu.

Njegovi odvjetnici tvrde da je odgovornost na drugim članovima medicinskog tima jer su oni imali obvezu obavijestiti Vazqueza da pacijentica ima srašteni bubreg.

 

 

 

 

hayat

 1,881 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »