Krilati narkomani: POGLEDAJTE PAPAGAJE KOJI SE DROGIRAJU

Krilati narkomani: POGLEDAJTE PAPAGAJE KOJI SE DROGIRAJU

 

 

 

Snimak su napravili farmer iz Indije. Na njemu se vidi kako papagaji kradu mak, nadrogiraju se pa leže na livadi Farmeri u Indiji muku muče s ‘papagajima narkomankama’ koje im kradu mak iz polja. Kada se nadrogiraju, zalijetaju se u stabla i grane pa se izležavaju na livadama.

 

Slikovni rezultat za papagaj opijum

 

 

 

Situaciju je sve teže kontrolisati jer su se papagaji uvježbali kako da kradu mak a da ih niko ne primijeti. Farmeri u Indiji govore da su ove “ptice narkomanke” postale toliko tihe dok se prikradaju poljima, da ih je jako teško otjerati na vrijeme.

 

 

Kako bi dokazali da ne izmišljaju, snimili su i video u kojem vidimo papige kako se goste sjemenkama maka i to na sigurnoj udaljenosti od farmera.

Farmeri kažu da su postali i prepredeni pa čekaju dok oni ne potkrešu biljke, jer tako mogu doći do više droge. Neki papagaji se goste na polju, dok drugi otkidaju stabljike i nose ih sa sobom kako bi ‘uživali’ u miru.

 

 

 

 

Problem postaje sve veći jer sve više pagaja razvija ozbiljnu ovisnost. Nakon što ih ‘pusti’ uticaj maka, vraćaju po još.

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »