Kreće talas suđenja – PRVA TUŽBA zbog nuspojava nakon Fajzerove vakcine u Njemačkoj!

Kreće talas suđenja – PRVA TUŽBA zbog nuspojava nakon Fajzerove vakcine u Njemačkoj!

Farmaceutska kompanija BioNTech sutra će se pojaviti na sudu u Hamburgu nakon tužbe u kojoj Nemica traži odštetu zbog teških posledica njihove vakcine protiv kovida-19. To je prva u nizu mogućih tužbi protiv kompanije u Nemačkoj zbog nuspojava vakcine.

Žena tuži nemačkog proizvođača za najmanje 150.000 eura zbog nanošenja telesnih povreda i neodređene materijalne štete, stoji u odštetnom zahtevu koji rešava sud u Hamburgu.

Tužiteljka tvrdi da je zbog vakcina patila od bolova u gornjem delu tela, otečenih nogu i ruku i poremećaja spavanja. Njen advokat Tobias Ulbrih je rekao da namerava da ospori procenu njemačkog regulatora i Evropske agencije za lekove (EMA) da vakcina BioNTecha ima pozitivan učinak koristi i štete.

Prema nemačkom zakonu, proizvođači vakcina i lekova su podložni tužbi i odštetnim zahtevima ako “medicinska nauka” pokaže da njihovi proizvodi dovedu do nesrazmerne štete ili ako su uputstva o leku pogrešna.

 PRVA TUŽBA zbog nuspojava nakon Fajzerove vakcine u Nemačkoj- Kreće talas suđenja

BioNTech, koji je vakcinu Comirnaty razvio u saradnji s američkim Fajzerom, smatra tužbu neutemeljenom.

EMA tvrdi da je vakcina sigurna i da je u prvoj godini pandemije pomoglo da se u svetu spasi gotovo 20 miliona života. EMA, međutim, priznaje da nakon vakcinacije Comirnatyjem postoji mali rizik od razvoja miokarditisa i perikarditisa, dve vrsta upale srca, i da u velikoj većini pogađaju mlade muškarce.

Agencija je dosad primila oko 1.7 miliona pritužbi zbog nuspojava koje su se razvile nakon primanja vakcine protiv kovida-19.

 

 

 

NultaTačka/Standard

 

 682 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »