KOLIKO PUTA DNEVNO JE ZDRAVO URINIRATI?

KOLIKO PUTA DNEVNO JE ZDRAVO URINIRATI?

Da li mislite da prečesto odlazite u toalet ili naprotiv, ne idete tako često?

Saznajte koliko puta dnevno je sasvim zdravo ići u kupatilo.

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/12/Toalet_01.jpg

 

Prosječna osoba urinira šest do osam puta dnevno, ali je takođe i četiri do 10 puta normalno. Na učestalost uriniranja utiče mnogo faktora kao što su na primjer vaša starost, veličina bešike, količina tečnosti koju pijete i koliko uživate u alkoholu i kofeinu. (Dakle, ako pijete kafu kao vodu, to može objasniti vaše često “putovanje” do kupatila).

Međutim, ako primijetite da ste počeli da odlazite u toalet češće nego obično, svakako se obratite svom ljekaru, piše Ženski magazin.

 

 

 

Iznenadna potreba za čestim mokrenjem, čak i usred noći, može biti znak da imate aktivnu bešiku, što znači da su mišići u zidu bešike oslabljeni (signaliziraju potrebu za mokrenjem), čak i ako je količina urina u bešici mala. U ovom slučaju vam stvarno mogu pomoći Kegelove vježbe.

Drugi simptomi poput osećaja peckanja, infekcije, nelagodnost, koja nestaje poslije mokrenja pokazuje na cistitis (to je sindrom bolova u bešici). Tačan uzrok ovog stanja još nije poznat, niti postoji univerzalni lijek, ali svakako se obratite ljekaru koji vam može pomoći.

 

 

 

 

aura.ba

 2,107 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »