Koliko poznajemo žensko tijelo: TEK NAKON OVIH SAZNANJA, SHVATAMO DA JE ŽENA NAJVEĆA MISTERIJA!

Koliko poznajemo žensko tijelo: TEK NAKON OVIH SAZNANJA, SHVATAMO DA JE ŽENA NAJVEĆA MISTERIJA!

 

 

 

 

 

 

Ukoliko za sebe mislite da ste pravi i najbolji poznavalac ženskog tijela, vjerujte nam – ni ne znate u kakvoj ste zabludi!Žensko tijelo je prava misterija, a pogledajte koliko ste zapravo do sada bili u zabludi ako ste mislili da znate sve.

 

 

Rođene su sa milion jajnih ćelija i – to je to!

Kada su veličine banane u stomaku majke imaju oko 6-7 miliona jajnih ćelija, kao fetus star 20 nedjelja. Prilikom rođenja imaju 1 do 2 miliona, a u pubertetu oko 400.000. Do 37. godine života imaju ih samo 25.000. u menopauzi žene mogu da ih imaju oko 1.000.

 

 

 

 

Lijeva dojka je malo veća od desne

Više istraživanja je pokazalo da je kod žena lijeva dojka veća od desne. To je slučaj kod 62 odsto ispitanica.

 

 

 

Imaju zdrave bakterije u vagini

Dok svi govore o bakterijama u crijevima, znate li da žene imaju cijeli ekosistem bakterija u svojoj vagini. One proizvode mliječnu kiselinu kako bi održavale pH vrijednost vagine u normali. Dobar odnos bakterija može da vas zaštiti od polno prenosivih bolesti, infekcija i bakterijske vaginoze.

 

 

 

 

Ženski mišići su opasni

Muškarci možda jesu jači, ali su ženski mišići jači i brže se oporavljaju. Ženski mišići se ne umaraju toliko brzo.

 

 

 

 

Seks jednom ili dva puta nedeljno jača imuni sistem

Antitijela se nalaze u pljuvački i nosu pa kada ih razmjenjujete sa drugim ljudima gradite imunitet. Ljudi koji imaju seks jednom ili dva puta nedjeljno imaju 30 odsto više antitijela protiv bakterija i virusa.

 

 

 

 

Sperma može da preživi do 5 dana u ženinom reproduktivnom traktu

Par dana prije ovulacije ženino tijelo je kao hotel sa 5 zvjezdica za spermu i može da održi spermatozoide u životu danima. Cervikalne tečnosti postaju kremaste i bijele, zatim prozirne, klizave i rastegljive.

 

 

 

 

Gube manje krvi nego što mislite tokom ciklusa

Iako vam se čini da je to ozbilno krvarenje, žene izgube oko 4 kašike krvi tokom ciklusa. Ukoliko imate osjećaj da je to mnogo više nego što treba, javite se ginekologu.

 

 

 

 

Orgazam bradavica je stvaran

Grudi ne služe samo za predigru, a neke žene kažu da su doživjele orgazam samo od stimulacije bradavica. Mozak reaguje na stimulacije različitih dijelova tijela.

 

 

 

 

 

Bolovi tokom menstruacije utiču na mozak

Svi znamo koliko su grčevi i bol tokom ciklusa naporni. Neprijatan osjećaj može da traje neko vrijeme, ali može i da vas sprječava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 

 

 

 

aura.ba

 1,700 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »