Ko želi moći će da se ubada svaki dan! U Britaniji Covid vakcine mogu da se kupe u apotekama

Ko želi moći će da se ubada svaki dan! U Britaniji Covid vakcine mogu da se kupe u apotekama

Vakcine za COVID-19 će se od sledeće nedelje prodavati za 99 funti, pošto Boots postaje prva velika apoteka koja je pokrenula privatnu uslugu vakcinacije.

Pfizer vakcina sa jednom dozom biće ponuđena u 50 apoteka od 1. aprila svima koji imaju 12 ili više godina, po ceni od 98,95 funti.

Ovo je prvi put da je vakcina protiv COVID-19 dostupna izvan NHS-a od kada je program masovne vakcinacije pokrenut u decembru 2020. na vrhuncu pandemije.

Od tada, kvalifikovanost su striktno određivali naučni savetnici – sa NHS dopunskim vakcinama ograničenim na one sa visokim rizikom, uključujući starije od 65 godina ili pacijente sa oslabljenim imunološkim sistemom zbog stanja kao što je rak.

 

Boots će ponuditi privatnu vakcinu za one koji imaju 12 i više godina koji ne ispunjavaju kriterijume NHS-a za besplatno busterovanje. To znači da će zdrave odrasle osobe moći da dobiju vakcinu protiv COVID-19 po prvi put od kada je zvanični NHS program okončan 2021. Iako je malo verovatno da će zdraviji mladi odrasli razviti ozbiljan COVID-19, vakcina ih može zaštititi od neprijatnih simptoma kao što su kao kašalj i bol u grlu, navode u Boots-u.

Portparol Bootsa rekao je Tajmsu: „Pokrećemo privatnu uslugu vakcinacije protiv COVID-19 za ljude koji ne ispunjavaju uslove za vakcinaciju NHS-a, ali i dalje žele opciju da se zaštite od virusa. Naša privatna usluga se zasniva na našoj postojećoj isporuci vakcina protiv COVID-19 za NHS i drago nam je što sada možemo da ponudimo vakcinaciju protiv COVID-19 i u ime NHS-a i privatno, kao što smo radili sa vakcinacijom protiv gripa dugi niz godina.”

 

 

Svaka čast Tajmsu što je pominjao da je kod zdravih mladih odraslih „izuzetno malo verovatno“ da će razviti teški kovid – ali nema zasluga za propust da se pominje mnoštvo podataka koji su sada dostupni o ozbiljnim nuspojavama, uključujući i mlađe ljude.

Izgleda da deca starija od 12 godina mogu da dobiju vakcinu bez pristanka svojih roditelja – barem ja ne vidim podatak na veb stranici za rezervacije u kojoj se ne navodi da je potrebna saglasnost roditelja.

Nulta Tačka/DailySceptic

 256 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »