KINESKA GLUPOST BEZ GRANICA! Nakon masovne vakcinacije, testiranja i zaključavanja Šangaja, Kinezi ponovo zaključavaju i Šangaj i Peking

KINESKA GLUPOST BEZ GRANICA! Nakon masovne vakcinacije, testiranja i zaključavanja Šangaja, Kinezi ponovo zaključavaju i Šangaj i Peking

Kineske vlasti ponovo same sebi skaču u stomak jer su se odlučile da posle masovne vakcinacije i brutalnog zatvaranja Šangaja ponovo zbog “pretnji” korone zatvore delove Šangaja i Pekinga, uvedu masovna testiranja kako bi se ponovo “izborili” sa korona virusom.

 

Šangaj i Peking su objavili nova upozorenja zbog kovid-A 19, a delovi ovih kineskih gradova uveli su ponovo mere zatvaranja i najavili masovna testiranja na koronavirus za milione stanovnika.

Najmnogoljudniji okrug u kineskoj prestonici je najavio zatvaranje objekata za zabavu, a vlasti šangajskog okruga Minhang uvode potpuni karantin za više od dva miliona ljudi, nakon navodne pojave novih slučajeva infekcije nakon strogih dvomesečnih mera koje su nedavno ublažene, prenosi Rojters.

HIT! Nakon masovne vakcinacije, masovnog testiranja i zaključavanja Šangaja Kinezi ponovo zaključavaju i Šangaj i Peking

U Šangaju se novi slučajevi pojavljuju nakon dva meseca zatvaranja, a zvaničnici su potvrdili tri infekcije u popularnom kozmetičkom salonu “Crvena ruža” u centru grada, koji je ponovo otvoren 1. juna, kada je grad ukinuo stroge mere.

U ovom objektu su uslužene 502 mušterije iz 15 od 16 šangajskih okruga u proteklih osam dana, izvestili su lokalni mediji.

Vlasti su saopštile da je preliminarna istraga otkrila da neki od 16 zaposlenih u salonu nisu bili podvrgnuti svakodnevnom testiranju na kovid-19, kao što je to bilo potrebno, i da je testirano 90.000 ljudi povezanih sa osobljem Crvene ruže ili mušterijama.

 

Šangajski okrug Minhang saopštio je da će u subotu sprovesti PCR testiranje za celokupno stanovništvo i naložio stanovnicima da ostanu kod kuće tokom njegovog trajanja, a šest drugih šangajskih okruga, takođe su najavile masovno testiranje za vikend.

Nekoliko okružnih vlasti u Šangaju, koji ima 25 miliona ljudi, takođe je izdalo obaveštenja u kojima se kaže da će stanovnici tih okruga biti podvrgnuti dvodnevnom karantinu i još 12 dana rigoroznog testiranja počevši od danas, navodi Rojters.

Kina je 8. juna prijavila 240 novih slučajeva kovid-19, od kojih je 70 bilo sa simptomima bolesti, a 170 asimptomatskih, saopštila je u četvrtak Državna zdravstvena komisija Kine, navodi Rojters.

NultaTačka

 2,254 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »