Kim čini čuda za naše zdravlje, a topi masne naslage tri puta brže od bilo koje druge namirnice, potvrdile su naučne studije.

Kim čini čuda za naše zdravlje, a topi masne naslage tri puta brže od bilo koje druge namirnice, potvrdile su naučne studije.

 

 

 

Kim se koristi u ljudskoj ishrani vijekovima i ima veoma blagotvorna svojstva na naš organizam, ali efekat koji daje kod mršavljenja i ubrzavanja metaboličkih procesa u organizmu nemerljiv je sa bilo čim drugim, tvrde sprovedene studije.

Veoma je bogat eterskim uljima koja doprinose smirivanju želučane flore i smanjuju napetost i gasove u stomaku i gastrointestinalnom traktu. Kim pospešuje bolji rad želuca i brže varenje. Pored vrednih eterskih ulja, kim je veoma bogat antioksidansima koji štite naš organizam od štetnih uticaja, ali i potpomažu apsorbciju LDL holesterola i gubitak viška masti u organizmu.

 

 

 

 

Pored ovoga, kim je veoma bogat belančevinama, kalcijumom, taninima i biljnom sluzi, koji zajedno čine da se toksini brže i efikasnije izbace iz organizma i da se ubrzaju metabolički procesi.

Čaj od kima koji ima brojna pozitivna dejstva: osvježava dah, pomaže kod kašlja, smiruje probavni trakt, sprečava kardiovaskularne bolesti, spriječava razvoj bakterija, pomaže kod artritisa i reume, spriječava pojavu peruti, ublažava menstrualne tegobe, pospješuje rad moždanih ćelija i ublažava simptome stresa.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »