KADA JE PRAVO VRIJEME ZA KORIŠTENJE KREMA PROTIV BORA?

KADA JE PRAVO VRIJEME ZA KORIŠTENJE KREMA PROTIV BORA?

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled.

 

Ali, često u svojoj nezi lica zaboravimo na “neprijatelje” našoj koži – bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znakovi starenja mogu se pojaviti u trenutku kada se osjećamo kao da smo tek počeli živjeti i najčešće se pojavljuju na području oko očiju.

 

 

Iako su bore posljednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posljedica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom njegom lica koja mora krenuti na vrijeme!

 

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju beauty rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom “bolje spriječiti, nego lečiti”u svojoj 26-toj godini krenite s njegom te odložite njihov dolazak.

 

U kasnijim dvadesetima dvije kreme su potrebne kako bi odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njenu elastičnost.

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »