JEDINI PROIZVOD ZA NJEGU LICA KOJI TREBA DA KORISTITE TOKOM ZIME JE OVAJ

JEDINI PROIZVOD ZA NJEGU LICA KOJI TREBA DA KORISTITE TOKOM ZIME JE OVAJ

Kada je riječ o njezi kože, praktično je nemoguće da preporučite jedan proizvod koji odgovara svima upravo zbog toga jer svako od nas ima različitu vrstu kože, kao i specifične potrebe.

Ipak poznati dermatolog otkriva da postoji jedna vrsta proizvoda koji odgovara svim tipovima kože, te se može reći da je svima potreban tokom zime.

 

 

Riječ je o ulju za lice koje vam može mnogo pomoći u zaštiti i hidriranju kože, ali i matiranju tena.

– Kada je izložena vlagi, vjetru, odnosno zimskim uslovima, koža je podložna dehidrataciji, što može biti loše posebno u kombinaciji sa visokim temperaturama u unutrašnjosti doma. Možda mislite da će topla kupka pomoći da hidrirate kožu, ali ako biste to radili previše često možete postići suprotne efekte – da vaša koža postane iritirana i podložna pucanju – ističe dr Lortscher.

Upravo zbog toga poznati dermatolog vjeruje da ulja mogu biti brzo rješenje, ali i da pruži odlične rezultate ‘na duge staze’.

 

 

 

– Ako vaša koža postane suha i hrapava na dodir, stavite ulje uveče, nakon čišćenja ili kupke, kako biste postigli hidrataciju. Ovaj sloj ulja na koži će spriječiti gubitak hidratacije – objašnjava. 

I dok možda oni koji imaju problem sa masnom kožom bi radije izbjegli ovaj proizvod, Lortscher ističe da su ulja posebno dobro za njih.

– Tretiranje kože ovim uljima zapravo postižete ravnotežu i štite kožu od pretjerane produkcije ulja. Suprotno popularnom vjerovanju, većina ulja odgovara masnoj koži sklonoj upali i aknama. Na primjer, mineralna ulja i jojoba ulje bez sulfata su odlični – zaključuje dermatolog.

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »