Jača imunitet, njeguje kožu, čuva hormone: NJENO OMILJENO JUTARNJE PIĆE JE …

Jača imunitet, njeguje kožu, čuva hormone: NJENO OMILJENO JUTARNJE PIĆE JE …

Kayleigh Oakley, 33- godišnjakinja iz Kenta svako jutro popije nekoliko decilitara vlastitog urina i kaže kako se zbog toga riješila niza zdravstvenih tegoba od kojih je godinama patila

 

 

 

Britanka Kayleigh Oakley koja radi kao instruktorica joge, od djetinjstva, tačnije od četvrte godine bori se sa slabim imunitetom zbog čega je stalno bila umorna te je trpjela bolove u mišićima. Kada je navršila 15 godina, dijagnosticiran joj je Hashimotov sindrom, koji je inače autoimuna bolest štitnjače. S novom dijagnozom i njeno stanje se pogoršalo pa je tako svakodnevno patila i trpjela ogromne bolove ispričala je za Daily Mail.

 

Dvije godine nakon toga, kad je imala 17, rečeno joj je da pati od hroničnog umora i fibromialgije. To je bolest nepoznatog uzroka koju karakteriziraju jaki bolovi, osjetljivost i zakočenje mišića, a poznato nam je da od nje pati i Lady Gaga.

Boreći se sa slabim imunološkim sistemom godinama, Kayleigh je znala nedjeljama ležati u krevetu.

Samo nekoliko dana nakon što je pila žutu tekućinu osjetila je veliku promjenu, iako je cijelo vrijeme znala da ta metoda nije medicinski provjerena. Za Daily Mail je izjavila:

 

 

 

”Stanje mi se poboljšalo gotovo odmah. Na ispijanje urina gledam kao na terapiju, a samo ispijanje vam ne može naškoditi. Kad nam doktor propiše lijek ne dvoumimo hoćemo li ga piti ili ne. Urin pak nema nuspojava, a djeluje odlično.” I dodaje ”mnoge skupe beauty marke sadrže ureu, koja je sastavni dio urina, tako da ispijanjem vlastitog urina dobivam besplatno i skupu kozmetiku.”

Prije dvije godine otkrila je terapiju urinom.

”Proučavala sam razne prirodne metode liječenja i oduševila sam se pričama ljudi koji su ovoj metodi dali šansu. Na sve načine pokušavala sam sebi pomoći mijenjajući životne navike i stil. Čula sam da urin može ojačati imunološki sistem, poboljšati opću sliku te da je dobar za kožu. Riječ je o drevnoj joga tehnici.

Otad svako jutro mokri u čašicu i konzumira samo drugi mlaz urina. Prvi i zadnji mlaz preskače jer je uvjerena da se u njima nalaze toksini i štetni sedimenti.

”Moje jutarnje piće bogato je hormonima i hranjivim tvarima. Nema neki poseban okus, malo je slan i mogu osjetiti neke minerale. Kako sam veganka, moj urin samim time nije jak.”

 

 

 

Nikad se nije bojala niti osjećala gađenje prema ispijanju vlastite mokraće. Osim ovog tretmana, terapiju je nadopunila sirovom veganskom dijetom i jogom.

”Urin dobro utječe na čišćenje kože ako neko ima hormonalnih problema. Urin mi je i sredstvo za hidratizaciju kože. Blazinicu natopim urinom i nanesem na kožu prije tuširanja.”

”Otkako sam na ovoj terapiji treba mi manje sna i sama od sebe budim se već oko 5 ujutro. Kombinacija moje ishrane, joge i terapije urinom pomogla mi je da se izliječim. Da se nisam odlučila za ovaj alternativni pristup zdravlju danas bih trošila mnogo više lijekova. O terapiji urinom postoji mnogo predrasuda, ali nećete znati hoće li vam pomoći dok ne probate.“

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »