IZBACITE SVA PIĆA OSIM VODE: REZULTAT ĆE VAS ZAPANJITI

IZBACITE SVA PIĆA OSIM VODE: REZULTAT ĆE VAS ZAPANJITI

 

 

 

Dobrobiti vode se mnogobrojne, ali ove četiri su vjerovatno najznačajnije.

 

 

Pomaže funkcionisanju tijela

Dobrobit konzumiranja vode je važan faktor u pravilnom funkcionisanju tjelesnih sistema. Voda ima nekoliko zdravstvenih koristi. Osobe koje imaju visok krvni pritisak ili boluju od raka treba da piju što više vode jer ona pomaže da se stabilizuje pritisak i podstiče proces ozdravljenja ćelija zahvaćenih karcinomom.

Morate znati da voda ima ekskluzivne kvalitete i druga pića je ne mogu zamijeniti. Zbog toga se pobrinite da pijete dovoljne količine vode svakog dana kako biste živjeli zdravo i sretno.

 

 

Reguliše šećer u krvi

Uzimanje dovoljnih količina vode vrlo je važno i za dijabetičare jer visok nivo šećera u krvi u stvari dehidrira krvne ćelije i uzrokuje još veći rast šećera u krvi. Zbog toga, kada bolesnik stigne u bolnicu u stanju ketoacidoze, prvo mu se daje infuzija kako bi se smanjila dehidracija.

Vodu treba unositi često u manjim količinama. Preporučuje se konzumiranje litra i po do dva dnevno, a ako niste redovno pili vodu, trebalo bi da udvostručite ovu količinu jer su vam ćelije već dehidrirale. Nemojte piti previše vode ujutro prije početka fizičkih aktivnosti.

 

 

Utiče na rad probavnog sistema

Voda je neophodna za pravilan rad probavnog sistema i apsorpciju hranjivih materija kao što su vitamini, minerali, itd. koje naše tijelo dobija iz hrane koju jedemo. Takođe, detoksifikacija bubrega i jetre i izbacivanje toksina i otpada iz tijela je jedna od najvažnijih dobrobiti pijenja vode. Nemojte čekati da dehidrirate da biste počeli da pijete vodu. Potreban je redovan unos jer dehidracija može da rezultuje ozbiljnim zdravstvenim posljedicama.

 

 

Daje vam energiju

Različite koristi konzumiranja vode uključuju održavanje nivoa energije, mentalne i fizičke pripravnosti, uklanjanje toksina i otpada iz organizma i očuvanje zdrave kože. Pijenje vode takođe pomaže u mršavljenju. S obzirom na to da voda prirodno smanjuje apetit, pomaže u sprečavanju prejedanja i održava odgovarajuću težinu, doktori često kažu da kad ste gladni, vaše tijelo zapravo traži vodu, a ne hranu.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »