IZ AVIOKOMPANIJE NA ADRESU 1.800 ZAPOSLENIH STIGLO OBAVJEŠTENJE: ILI OVO ILI OTKAZ

IZ AVIOKOMPANIJE NA ADRESU 1.800 ZAPOSLENIH STIGLO OBAVJEŠTENJE: ILI OVO ILI OTKAZ

Kabinsko osoblje jedne aviokompanije ostalo je u šoku, kada im je poručeno da smršaju ili će u suprotnom dobiti otkaz.

Pakistanska avio kompanija Pakistan international airlines, početkom januara ove godine poslala je dopis svim svojim zaposlenima koji rade kao kabinsko osoblje u kojima ih obavještava da je dosadašnja tolerancija viška težine u vidu 30% smanjena na nultu toleranciju shodno pravilima o težini zaposlenih koje ova kompanija ima.

 

– Ako se posada našla iznad 13,6 kilograma od željene težine nakon 31. januara 2019. godine, bit će prizemljena i upućena u medicinski centar u sklopu kompanije zbog tretmana gubitka kilograma sve dok težinu ne dovedu na željeni nivo. Od sada će se u svim baznim stanicama vršiti kontrola težine kabinskog osoblja, dok će se svi podaci čuvati zbog daljeg istraživanja – poručili su iz ove kompanije zaposlenima.

Saopćenje je poslato na 1800 adresa od strane direktora službe letenja Amira Bašia.

 

 

Iz kompanije nisu odgovorili na postavljena pitanja Fox newsa, ali je PR PIE Masorhud Tajvar potvrdio da je ovo obavještenje tačno, ali da se radi o redovnoj rutinskoj stvari.

 

 

– Niko ne bi volio da ima bucmastu posadu u avionu – rekao je on, dodajući da je kompanija samo gledala da održi nivo usluga na koje je navikla svoje putnike, a to je da su stjuardese mršave, pametne i zgodne.

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »