Ima li u Njemačkoj zbog migranata sve više zločina?

Ima li u Njemačkoj zbog migranata sve više zločina?

NAKON što je Njemačka u 2015. primila stotine tisuća migranata, velik postotak Nijemaca osjeća se nesigurnije u svojoj državi nego prije. Ima li taj strah osnova?

Prema izvješću njemačke vlade objavljenom ove godine, Njemačka je, statistički gledano, sve sigurnija zemlja. Manje je nasilja, manje je provala u kuće i više razjašnjenih zločina, no stanovnici Njemačke osjećaju se sve nesigurnije u svojoj zemlji.

Podaci pokazuju da ne bi trebalo biti puno razloga za brigu i strah te da je stopa kriminala u Njemačkoj najniža u posljednjih 25 godina.

 

 

 

 

Sve je manje kriminala, a Nijemci se osjećaju sve nesigurnije

Naime, prema podacima koje je u informativnom videu objavio Deutsche Welle, u 2017. godini zabilježeno je 5,760.000 kaznenih djela. Iako će se ta brojka nekima učiniti velikom, to je ipak 10 % manje kriminala nego 2016.

Također, broj počinjenih kaznenih djela za koja su odgovorni stanovnici koji nisu državljani Njemačke, pao je za 23 % spram 2016. godine.

 

 

 

Ipak, 44 % više Nijemaca osjeća se nesigurnije u svojoj državi nego prije nekoliko godina.

Njemački stručnjaci su nakon analize situacije zaključili da su razlozi za ovakav strah iracionalne prirode. Ministar unutarnjih poslova Christian Pfeiffer smatra da brizi za sigurnost i nepovjerenju prema stranim državljanima pridonosi medijska propaganda, ali i kriminalističke serije na malim ekranima.

Također, strah i nepovjerenje prema doseljenicima prisutni su unutar naše civilizacije već tisućama godina pa je prirodno da se bojimo ako se povećava broj imigranata. No taj strah nije opravdan, smatra Pfeiffer, a prenosi The Independent.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »