HRVATSKA JE ČETVRTA NAJSKUPLJA ZEMLJA NA SVIJETU ZA LJETOVANJE

HRVATSKA JE ČETVRTA NAJSKUPLJA ZEMLJA NA SVIJETU ZA LJETOVANJE

 

 

 

 

 

Tiražni britanski list Daily Mail objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

Istraživanje je provela M&S Bank, a uz Pulu je obuhvatila bugarski Sani Beach, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakintos, Dordon u Francuskoj, Lanzarote u Španjolskoj, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto.

Ali za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Daily Mailu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim odredištima, prenosi Index.

 

 

 

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet evropskih gradova koji su se nalazili na ljestvici, ali ove godine stvari su se značajno promijenile.

Sve su europske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 oposto, bugarski Sani Beach više od 17 posto, grčki Zakintos više od 13 posto, francuski Dordon više od 11 posto, španjolski Lanzarote više od 7 posto.

Pula je jedina evropska destinacija na listi koja je poskupjela. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 posto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerovatno pročitati stotine hijada Britanaca.

 

 

 

 

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »