Generalni direktor Moderne kaže da su vakcine protiv kOVID-a kao mobitel, jer će se primati nove vrste svake GODINE

Generalni direktor Moderne kaže da su vakcine protiv kOVID-a kao mobitel, jer će se primati nove vrste svake GODINE

Generalni direktor Moderne je ove nedelje uporedio vakcine protiv COVID-a 19 sa iPhone uređajima i nije se šalio . Rekao je da ćete svake godine morati da nabavite novu verziju vakcine sa ažuriranom mRNA, baš kao što morate da nadogradite svoj pametni telefon „novim aplikacijama“.

Stefan Bansel je rekao za CNN da predviđa da će svet u narednim godinama videti vakcinu jednom godišnje koja štiti od svih varijanti SARS-COV-2, gripa ili bilo kog drugog rasprostranjenog virusa – sve u jednoj dozi.

DIREKTOR MODERNE kaže da su vakcine protiv COVID-a kao iPHONE jer će se primati nove vrste svake GODINE

“Mislimo da možemo da stavimo u jedan proizvod mnogo mRNA, vodeći računa o svim tim virusima. I to jednom godišnje. Trebalo bi da budete u mogućnosti da dobijete godišnji pojačivač, jednu dozu, koja ima, u bočici, sve te mRNA za sve one viruse koji su, naravno, prilagođeni soju sezone kao što je grip, COVID i tako dalje“, rekao je Bencel za CNN.

 

On je uporedio potencijalnu novu vakcinu sa iPhone-om, primetivši kako se mnogi potrošači odlučuju da kupe novi pametni telefon svakog septembra sa „novim aplikacijama“.

„To je potpuno ista ideja, a to je da ćete dobiti COVID, grip i RSV u svojoj jednoj dozi. I dobićete ono što je najbolja nauka u ovom trenutku da vas zaštiti od soja koji cirkuliše sada i na jesen, zima“, tvrdio je Bencel.

 

 

 

 

NultaTačka/BusinessInsider

 1,993 total views,  6 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »