Evropski planovi za ”vakcinalne pasoše” postojali su 20 mjeseci prije plandemije

Evropski planovi za ”vakcinalne pasoše” postojali su 20 mjeseci prije plandemije

Budući da se svijetu govori da će takozvane ”putovnice za cjepivo” biti potrebne za sva međunarodna putovanja u budućnosti, a u mnogim zemljama čak i za ulazak u trgovine, restorane, barove, teretane, hotele, kazališta, koncerte i sportske događaje, dojam je da navodi se da je mjera izravna posljedica pandemije koronavirusa. Međutim, u Europi, koja je domaćin 8 od 10 najvećih zemalja izvoznica farmaceutskih proizvoda, planiranje putovnica za cjepivo počelo je najmanje 20 mjeseci prije početka epidemije COVID-19. Očito je pandemija europskim političarima zgodno pružila ”izliku” koja im je bila potrebna za uvođenje ideje.

”Europska komisija” – izvršno tijelo Europe – prvi je put objavila prijedlog putovnica za cjepivo 26. travnja 2018. Zakopan duboko u dokumentu koji se bavi ”Ojačanom suradnjom protiv bolesti koje se mogu spriječiti cjepivima”, glavni mediji su taj prijedlog u osnovi ignorirali.

Dokument s planom puta objavljen početkom 2019. naknadno je iznio konkretne planove za provedbu prijedloga Europske komisije. Primarna akcija navedena u planu puta bila je “ispitati izvedivost razvoja zajedničke kartice/putovnice za cijepljenje” za europske građane koja je “kompatibilna s elektroničkim informacijskim sustavima imunizacije i priznata za korištenje preko granica”. Plan je imao za cilj da zakonski prijedlog bude objavljen u Europi do 2022. godine.

Zanimljivo je da putokaz koristi nekoliko pojmova koji su se, iako relativno neuobičajeni u većini zemalja prije pandemije, od tada svakodnevno čuli u mainstream medijima. Možda najistaknutiji od njih je ”kolebljivost u vezi s cjepivom”. Podrška europskim zemljama u “suprotstavljanju neodlučnosti s cjepivom” navedena je u dokumentu kao jedna od ključnih točaka djelovanja.

Mogućnost pojave pandemija i “neočekivanih izbijanja” također se spominje u planu puta. Razotkrivajuće je da se posebno spominje potpora za odobravanje “inovativnih cjepiva, uključujući i za nove zdravstvene prijetnje”. Navodeći da “industrija proizvodnje cjepiva” ima “ključnu ulogu” u ispunjavanju ciljeva opisanih u dokumentu, plan navodi “poboljšanje proizvodnih kapaciteta EU-a” i skladištenje cjepiva kao daljnje mjere koje treba razmotriti. Prema jačanju “postojećih partnerstava” i “suradnje s međunarodnim akterima i inicijativama”, plan se također odnosi na globalni sastanak na vrhu o cijepljenju koji se održao u rujnu 2019. Pomno ispitivanje sudionika i tema ovog sastanka ima otkrivajući karakter.

Svjetski summit o cijepljenju 2019.

O kojem većina mainstream medija nije izvijestila, 12. rujna 2019. u Bruxellesu, Belgija, održan je ”Global Vaccination Summit”. U organizaciji Europske komisije u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, sastanak se održao samo 3 mjeseca prije početka epidemije koronavirusa. Značajno je da je to bilo samo 36 dana prije sada već zloglasne vježbe simulacije epidemije koronavirusa, koju su podržali Zaklada Bill &Melinda Gates, Svjetski ekonomski forum i Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, koja se održala 18. listopada 2019.

Događaj samo s pozivnicom, sudionici samita o cijepljenju uključivali su političke vođe, visoke predstavnike Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija, ministarstava zdravlja, vodećih akademika, znanstvenika i zdravstvenih stručnjaka, privatnog sektora i nevladinih organizacija. Summit je bio strukturiran oko tri okrugla stola pod nazivom ”U cjepiva kojima vjerujemo”, ”Čarolija znanosti” i ”Cjepiva štite svakoga, posvuda”. Značajni članovi panela za ove okrugle stolove bili su Nanette Cocero, globalna predsjednica Pfizer cjepiva; dr. Seth Berkley, izvršni direktor GAVI-a, Global Vaccine Alliance, organizacije koja je primila goleme iznose sredstava od Zaklade Bill &Melinda Gates; i Joe Cerrell, glavni direktor za globalnu politiku i zagovaranje Zaklade Bill &Melinda Gates.

Planiranje pandemije jasno je bilo vidljivo na ovom sastanku na vrhu. Ključni dokumenti koji su podijeljeni sudionicima uključivali su izvješća o ”Planiranju pripravnosti za pandemijsku gripu”, ”Vježba za pandemiju gripe za Europsku uniju”, ”Planiranje pripravnosti za pandemijsku gripu i pandemiju gripe”, ”Pripremljenost za pandemijsku gripu i planiranje odgovora”, ”Prema dovoljnosti Cjepiva protiv pandemijske gripe u EU-u” i “Javno-privatno partnerstvo” o europskim cjepivima protiv pandemijske gripe. U svim tim dokumentima više puta se ističe cilj jačanja suradnje s farmaceutskom industrijom, kao i poruka da je globalna pandemija sada neizbježna.

Covid putovnice

Tko zaista ima korist od putovnica cjepiva?

Tko zapravo ima koristi od putovnica za cjepivo? Zasigurno ne obični ljudi, za koje bi dijeljenje zdravstvenih kartona i drugih osobnih podataka uskoro moglo postati obvezno samo za sudjelovanje u društvu. Umjesto toga, glavni korisnik bit će multinacionalna farmaceutska industrija. Budući da se već predviđa da će globalna prodaja lijekova i cjepiva ove godine dostići 1,5 bilijuna dolara, farmaceutske tvrtke i njihovi ulagači sline se zbog mogućnosti da putovnice za cjepivo postanu obvezne u cijelom svijetu.

Predviđa se da ukupno tržište cjepiva protiv COVIDA-19 vrijedi 100 milijardi dolara u prodaji i 40 milijardi dolara u dobiti nakon oporezivanja. Godišnje cijepljenje protiv mutacija koronavirusa moglo bi još više povećati ove brojke. Osim ako se ne odupremo putovnicama cjepiva i umjesto toga ”glasamo za razum”, proizvođači lijekova i cjepiva mogli bi natjerati svijet u dugoročnu ekonomsku i političku ovisnost. Naš hitni cilj stoga mora biti zamijeniti farmaceutski ”posao s bolešću” vođen pohlepom zdravstvenim sustavom koji se temelji na uistinu preventivnim pristupima. Prihvatiti alternativu farmaceutske industrije ovome jednostavno je nezamislivo.

Autor: Paul Anthony Taylor

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »