Evo kako pravilno njegovati usne?

Evo kako pravilno njegovati usne?

Suhe i ispucale usne, znaju da predstavljaju ozbiljan, a ponekad čak i bolan problem koji je prepreka na putu do savršene ljepote.

 

 

 

Ovaj problem, može se javiti iz nekoliko razloga, a to su nedostatak nekog od vitamina, odnosno najčešće nedostatak vitamina E, B ili D, zatim zbog fizičkog faktora odnosno grickanja usana, uslijed dugog i intezivnog boravka na hladnom i vjetrovitom vremenu i uslijed korištenja neodgovarajućeg ruža ili drugog korektivnog proizvoda za usne.

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/09/balzam-za-usne-pexels.jpeg

 

 

Bilo koji od navedenih uzroka da je razlog pojave ovog problema, postoje metode koje vam mogu pomoći u njegovom prevazilaženju i rješavanju.

Adekvatna zaštita usana je prva na listi tih korisnih metoda. Svakodnevno, bilo da se nalazite van ili ste unutar svog doma, ukoliko imate problematične usne, obavezno koristite odgovarajuće labelo, grožđanu mast ili sjaj za usne koji je predviđen za to da usnama pored sjaja, pruži i zaštitu.

 

 

 

Prilikom izbora labela, grožđane masti ili zaštitnog sjaja, birajte onaj proizvod koji po mogućstvu u svom sastavu sadrži i neki od vitamina koji okrepljujuće djeluje na usne. Pored vitamina, posebno efektan učinak obnavljanju kože usana, daje i glicerin, pa je i on kao takav više nego koristan ako se nađe u sastavu proizvoda za njegu usana.

Ukoliko zaključite da vas određeni ruž ili drugi korektivni proizvod za usne iritira i da on predstavlja uzrok pojave ispucalosti i suhoće usana, izbacite ga iz upotrebe i nemojte dolaziti čak ni u dilemu da ga koristite.

 

 

 

Ukoliko su vam usne u velikoj mjeri suhe i ispucale, izbjegavajte da slana ili veoma kisela hrana dolazi u dodir sa njima, jer svojom jačinom može dodatno da ih iziritira i da uspori vremenski trajanje njihove regeneracije.

 

 

 

 

 

aura.ba

 1,790 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »