Evo kako eliminisati bol sa masažom stopala.

Evo kako eliminisati bol sa masažom stopala.

Kod masaže stopala, oslobađa se napetost, nestaje bol i ukočenost. Raditi masažu stopala možete sami sebi, a pojednako je efikasno ako vam je radi i neko drugi.

Rezultat masaže osetićete već posle prvog puta. Sem toga, masaža stopala je ne samo izuzetno prijatna procedura, već i neverovatno korisna za vaše zdravlje. Odvojte za sebe nekoliko minuta i osećaćete se zdravijim.

Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da unapredimo naše zdravlje. Mi ćemo vam pokazati najvažnije tačke i kako da ih masirate.

1. Glavne zone na stopalu

I levo i desno stopalo podeljeni su na 5 zona, koje formiraju 4 linije. Svaka zona na stopalu odgovara određenim oblastima na telu i organima koji se nalaze u njima.

 

– Preporučljivo je da masirate celo stopalo, a ne samo određene tačke. Prvo, protegnite i zagrejte stopalo: hodajte bosi po sobi, podignite se nekoliko puta na prste i napravite toplu kupku za stopala.
– Trljajte celo stopalo blagim pokretima, a onda pritiskajte svaku aktivnu tačku (3 do 7 sekundi), počevši od prstiju ka peti.
– Moguće je da će pojedine tačke biti posebno osetljive. Zo znači da organi odgovorni za njih nisu dobro, pa njih izmasirajte naročito temeljno.
– Refleksne tačke bolnih organa masirajte tako što ćete ih pritiskati palcem, sa pauzama. Proces ne bi trebalo da traje duže od minuta. Ako sve uradite kako treba, bol će nestati.

 

Prva zona

 

 

 

Lokacija i svrha aktivnih tačaka identične su na oba stopala. Refleksije parnih organa (kao što su oči, na primer), postavljene su na odgovarajućem levom ili desnom stopalu.

 

Druga zona

 

 

 

Svrha tačaka razlikuje se na levom i desnom stopalu. Refleksnu zonu srca na levom stopalu preporučljivo je da masirate u trenucima jakog uzbuđenja ili stresa.

 

Treća zona

 

 

 

Razlikuju se tačke na levom i desnom stopalu.

 

Četvrta zona

 

 

 

Lokacija i svrha tačaka u ovoj zoni ista je i na levom i na desnom stopalu.

Peta zona

 

Tačke u ovoj zoni identične su i na levom i na desnom stopalu.

 

 

 

 

 

zadovoljna.hr

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »