DVIJE NAJGORE POZE ZA SPAVANJE OD KOJIH VAS SVE BOLI

DVIJE NAJGORE POZE ZA SPAVANJE OD KOJIH VAS SVE BOLI

Podijeli

Ako se nakon sedam ili osam sati sna osjećate umorno i pospano i nakon spavanja vas boli glava i mišići, vrijeme je za promjene.

Spavanje na stomaku – Iako vam se možda čini kako u ovom položaju istežete tijelo i ravnate leđa, spavanje na stomaku zapravo ima potpuno suprotan efekt koji ćete osjetiti ujutru, nakon ustajanja iz kreveta.

 

 

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj kičme. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće stomaka, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem organizma i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena maksimalno u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

 

Trudnoća i spavanje | Bebimil.hr

 

 

Položaj fetusa  – Iako je riječ o položaju spavanja u kojem uživaju mnogi, pokušajte da napravite male, ali velike promjene u spavanju i izbjegavajte ga. U položaju fetusa kičma je savijena u oblik slova C što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša koljena koja, ako su dugo savijena u istom položaju pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima. Ova poza spavanja pritiska dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudi može izazvati tup bol, a on na licu podstiče stvaranje prijevremenih bora. Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice, jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

 

 

 

 

 

aura.ba

 3,106 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »