DVIJE NAJGORE POZE ZA SPAVANJE OD KOJIH VAS SVE BOLI

DVIJE NAJGORE POZE ZA SPAVANJE OD KOJIH VAS SVE BOLI

Ako se nakon sedam ili osam sati sna osjećate umorno i pospano i nakon spavanja vas boli glava i mišići, vrijeme je za promjene.

Spavanje na stomaku – Iako vam se možda čini kako u ovom položaju istežete tijelo i ravnate leđa, spavanje na stomaku zapravo ima potpuno suprotan efekt koji ćete osjetiti ujutru, nakon ustajanja iz kreveta.

 

 

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj kičme. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće stomaka, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem organizma i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena maksimalno u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

 

Trudnoća i spavanje | Bebimil.hr

 

 

Položaj fetusa  – Iako je riječ o položaju spavanja u kojem uživaju mnogi, pokušajte da napravite male, ali velike promjene u spavanju i izbjegavajte ga. U položaju fetusa kičma je savijena u oblik slova C što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša koljena koja, ako su dugo savijena u istom položaju pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima. Ova poza spavanja pritiska dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudi može izazvati tup bol, a on na licu podstiče stvaranje prijevremenih bora. Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice, jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

 

 

 

 

 

aura.ba

 3,552 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »