DVA PUTA VAKCINISANI PREDSTAVLJAJU OPASNOST PO TRI PUTA VAKCINISANE , IZJAVIO JE JEDAN OD VODEĆIH LJEKARA U ONTARIJU(VIDEO)

DVA PUTA VAKCINISANI PREDSTAVLJAJU OPASNOST PO TRI PUTA VAKCINISANE , IZJAVIO JE JEDAN OD VODEĆIH LJEKARA U ONTARIJU(VIDEO)

Jedan od vodećih doktora u Ontariju, Kanada, upozorio je da dvostruko vakcinisane osobe predstavlja pretnju za trostruko vakcinisane osobe i savetuje onima koji još nisu primili treću dozu vakcine protiv Kovida-19 da se ne “druže” sa svojim starijim članovima porodice. Ovo upozorenje povezano je s pojavom nove varijante Omikrona i odnosi se na mnoge porodične planove.

 

 

 

“Izbegavajte društvene kontakte sa starijim osobama, čak i ako su već primili dve doze vakcine protiv kovid-19”, rekao je dr Kieran Moore, zdravstveni službenik za pokrajinu Ontario, u petak.“Ako se ne želite zaraziti, trebali biste se zaštititi i distancirati“ rekao je Moore na pitanje isplati li se riskirati posetiti baku i deku tokom novogodišnjih i Božićnih praznika.

 

 

 

„Žao mi je što to preporučujem.“

Moore je rekao da bi ljudi koji planiraju zabavu ili druženje s nekim ko je u opasnosti od zaraze trebali dobiti treću dozu ili dopunsku dozu.

Dr Peter Juni, direktor „Ontario covid-19 Science Advisory Table“, rekao je da je šest meseci nakon druge doze verovatnoća zaraze jednako visoka kao kod nekoga ko nikada nije bio vakcinisan. „Dodao je da definiciju vakcinisanja treba promeniti kako bi uključila treću dozu.

 

 

 

Istog dana, pokrajina je proširila pravo na dopunsko vakcinisanje za sve odrasle osobe u Ontariju, skraćujući interval između druge i treće doze na tri meseca.

U međuvremenu, 16.000 doktora i medicinskih radnika širom sveta potpisalo je izjavu u kojoj javno izjavljuje da se zdrava deca ne bi trebala protiv kovid-19 jer su vakcine protiv kovid-a „nepovratno i potencijalno trajno štetna“

 

 

 

 

NultaTačka/EspresVesti

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »