Držite se dalje od električnih bicikala zbog činjenice da eksplodiraju i u nekim slučajevima ubijaju ljude!!!

Držite se dalje od električnih bicikala zbog činjenice da eksplodiraju i u nekim slučajevima ubijaju ljude!!!

Javnost je pozvana da se drži podalje od svih električnih bicikala i skutera zbog činjenice da eksplodiraju i u nekim slučajevima ubijaju ljude.

Tokom poslednjih nekoliko godina, e-bicikli su ubili preko nekoliko desetina ljudi i povredili najmanje 251 samo u Njujorku, sve od požara koji su izazvali opasni uređaji na litijum-jonske baterije.

Suddenly it burns and explodes! Scary e-bikes .. What? How to protect? |  Why Electric bikes are catching fires? What is the reason? How to prevent  it? - time.news - Time News

 

 

Pridružite nam se – https://t.me/nultatacka

Foxnews.com izveštava: 2022. ovi bicikli su bili četvrti uzrok smrti u požarima, prema FDNY. A 2023. godine već je bilo 15 požara povezanih sa litijum-jonskim baterijama, sa jednom osobom poginulom i do 25 povređenih.

Zašto se ovi požari dešavaju?

Njujork je imao više ovih požara nego bilo gde u zemlji jer je tako gusto naseljen, a mnogi dostavljači koriste električne bicikle kao lak način za kretanje.

Međutim, ovi bicikli često moraju da se pune kod kuće preko noći, a mnogi od njih su, nažalost, dizajnirani sa jeftinim i loše napravljenim baterijama koje na kraju eksplodiraju i izazivaju ove smrtonosne požare.

Ono što se tiče litijum-jonskih baterija je da se požari koje izazivaju razlikuju od uobičajenih požara, zbog čega su ubili toliko mnogo.

 

Plamen se širi mnogo brže i uhvatiće svaki zapaljivi predmet u roku od nekoliko sekundi. Baterije se ne mogu ugasiti vodom ili penom jer to može izazvati reakciju i pojačati vatru.

Vatrogasci moraju da koriste aparate za gašenje koji su izričito dizajnirani za požare na litijumskim baterijama koji sadrže suvi prah, koji apsorbuje toplotu i gasi vatru. Problem sa ovim požarima je još veći što oslobađaju otrovne gasove, koji predstavljaju dodatni nivo opasnosti.

Šta se radi da se ovo spreči?

U Njujorku, odbornik Robert Holden uveo je zakon koji će zabraniti električne skutere i električne bicikle dok se ne uspostave dodatne mere zaštite. Međutim, ovo je samo jedan oblik zakona.

Mnogi političari u Njujorku rade na predlozima koji bi pomogli u smanjenju požara bez potrebe da u potpunosti oduzmu bicikle od dostavljača, kao što je zakon koji bi legalno naterao ljude da pune svoje baterije van svojih domova.

Takođe, vatrogasna služba Njujorka je zabranila uređaje za e-mobilnost u svom sedištu i obučila vatrogasce da reaguju na požare litijum-jonskih baterija. Takođe edukuje vatrogasne službe širom zemlje o riziku.

Shepherd's Bush high-rise fire caused by e-bike prompts safety warning from  firefighters | London Fire Brigade

 

 

Nulta Tačka/FoxNews

 1,106 total views,  8 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »