DODAJTE OVO U LIMUNADU I MASNE NASLAGE ĆE SE TOPITI KAO OD ŠALE

DODAJTE OVO U LIMUNADU I MASNE NASLAGE ĆE SE TOPITI KAO OD ŠALE

Muskatni oraščić je „tajni“ začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što bi se bez njega teško mogla zamisliti indijska, francuska ili karipska kuhinja, ovaj plod je i veoma moćan kada je očuvanje zdravlja u pitanju, pa se koristi u drevnoj kineskoj i indijskoj medicini vekovima unazad.

 

 

No, ovog puta bavićemo se jednom posebnom prednosti muskatnog oraščića – odličan je saveznik u mršavlenju, i upravo je on ključ efikasnih domaćih smesa za otapanje masnih naslaga.

 

 

– Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz jednu uravnotežeNu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga. I svakako da, sa druge strane, ukoliko ishrana nije pravilna ni nekoliko oraščića ne može pomoći. Ovo naravno kažem u šali, i ovde je pravo mesto da istaknem da ovaj začin jeste odličan i obiluje brojnim nama korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne preterivati. Pošto je ovaj začin svojevrstan lek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte. Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića – objašnjava nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija.

 

Naša sagovornica otrila nam je i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno – ne pravi čuda. On je samo pomoćnik u našem cilju da skinemo kilogram viška, a mora da ga prati i poseban režim ishrane.

 

 

Potrebni sastojci:

– limun

– muskatni oraščić (tek mrvica)

– malo cimeta

– malo kajenske paprike

 

 

Priprema:

U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i kajenske paprike, dobro promešajte i uživajte u svojoj čaši ovog „prirodnog sagorevača masti“.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »