DA BI ZAVRŠILE SVE OBAVEZE ŽENAMA JE 24 SATA PREMALO VREMENA!

DA BI ZAVRŠILE SVE OBAVEZE ŽENAMA JE 24 SATA PREMALO VREMENA!

Naučnici su došli do zaključka da je današnjim ženama potreban dan koji traje 28 sati da bi postigle sve obaveze.

 

 

 

 

 

Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta. Na taj način jedino bi uspjele da uklope sve poslovne obaveze, porodične aktivnosti i društveni život.

Polovina žena koje su učestvovale u istraživanju od njih 2.000 reklo je da žrtvuje sate spavanja kako bi eventualno uradile nešto za svoju dušu: vježbale ili se družile.

 

 

 

Kako prenosi portal “San”, to znači da mnogo žena dnevno spava samo šest sati umjesto preporučenih osam. Žene koje rade uglavnom su na poslu od 9 do 17 sati, a nemali broj rekao je da se dešava da ne izađu s posla prije 19 sati, piše “Ljepota i zdravlje”.

Polovina žena izjavila je da ustaje još prije šest ujutro, a ne legne na spavanje prije ponoći. Sve ovo izaziva stanja kao što su premor, problem sa koncentracijom, stvaranje podočnjaka i umorne kože.

 

 

 

 

Kada bi imale dan koji traje 28 sati, žene u studiji su izjavile da bi se više družile sa prijateljima i partnerom, posvećivale bi se kuhanju i isprobavanju novih recepata i provodile bi više vremena vježbajući.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »