ČUDO OD BILJKE ZA NAŠE ZDRAVLJE: NEĆETE VJEROVATI KOLIKO ĆE PRIJATI VAŠEM TIJELU

ČUDO OD BILJKE ZA NAŠE ZDRAVLJE: NEĆETE VJEROVATI KOLIKO ĆE PRIJATI VAŠEM TIJELU

 

 

 

 

 

Gavez je biljka za koju je poznato od davnina da pomaže kod raznih zdravstvenih problema, a jedini je prirodni lijek koji pomaže kod čukljeva i deformacije palca. Raste uz potoke na vlažnom tlu te na vlažnim livadama nizinskog šumskog područja.

Ljekovita biljka gavez može pomoći kod psorijaze, proširenih vena, deformacije palca, uganuća i iščašenja, reume i artritisa, bolova u leđima, rana, lomova i krvarenja, oteklina i ogrebotina, peruti, gihta. Tinktura gaveza koristi se i za liječenje kožnih bolesti i tegoba pa je učinkovita u regeneraciji kožnog epitela u situacijama kada se mučite sa starom, naboranom kožom.

 

 

 

 

Kako ga koristiti za liječenje?

Od gaveza se pripremaju čaj, oblozi, kupke, mast, tinktura i biljne kapi. Pripravci od ove biljke ne smiju se držati u metalnim zdjelama.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oblozi od gaveza

Pomiješajte nekoliko kašičica osušenog mljevenog korijena gaveza s dovoljno vruće vode da se napravi pasta. Namažite pastu na platno i prislonite na ranu. Obloge obnavljajte svaka dva do četiri sata.

 

 

 

 

Mast od gaveza

Pomaže i ljudima i životinjama. Ako je primijenite odmah kod svježe rane, sprečava trovanje krvi, a uz nju i najdublje rane zarastaju bez ožiljaka. Četiri do šest svježih, opranih korjenova sitno narežite i u oko 250 g ghee putera kratko prepržite, ostavite da stoji preko noći. Idući dan zagrijte, procijedite kroz krpu i istisnite. Odmah napunite čiste plastične zdjele i čuvajte u frižideru.

 

 

Ukoliko ste trudnica onda gavez ne smijete koristiti ni u jednom obliku.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

 3,183 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »