Budite pažljivi: Hemija za kupatilo opasna po zdravlje

Budite pažljivi: Hemija za kupatilo opasna po zdravlje

 

 

 

 

 

Astmatičari treba da budu oprezni prilikom korištenja sredstava za čišćenje kupatila, iako ni ostali ne bi smjeli da miješaju više različitih vrsta jer se stvaraju otrovni spojevi.

Kiseline koje ova hemija za kupatilo sadrži su veoma jake i treba biti vrlo pažljiv i strogo se pridržavati uputstva. Preporučuje se obavezno korištenje zaštitnih rukavica, a ne bi bilo loše staviti i zaštitu za oči kako biste spriječili mogući kontakt kiseline s očima. Ova sredstva su nagrizajuća i treba paziti da ne dospiju u kontakt s namještajem.

 

 

 

Nakon čišćenja treba isprati tretirane površine vodom, a tokom čišćenja je dobro držati otvoren prozor radi bolje cirkulacije vazduha u prostoriji.

Sirće i limun skidaju kamenac.

 

 

 

 

 

Kiseline iz ovih namirnica su puno blaže od kiselina u sredstvima za čišćenje. Za čišćenje kamenca treba rastvoriti pola šoljice limunske kiseline u pola litra vode i nanijeti na površinu koju želite da očistite. Alkoholno sirće razrijedite vodom, a površinu nakon čišćenja isperite. Ako vam smeta miris, ne brinite, brzo će nestati.

Dobro čisti i limunov sok, a može se koristiti i eterično ulje limuna. Ono sadrži i limonen, koji, osim što lijepo miriše, i odmašćuje.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »