Britanka Susan Dhillon (51): GLAVU PUNU TUMORA OČISTILA SAM ULJEM OD KANABISA!

Britanka Susan Dhillon (51): GLAVU PUNU TUMORA OČISTILA SAM ULJEM OD KANABISA!

 

 

 

Od kanabis kapsula mi se spava i brzo ogladnim, ali tu je moje troje djece koja me paze. Više ne osjećam bol i glavobolje kao prije. Uz ove kaspule to je sada stvar prošlosti. Svakog mjeseca odlazim kod prijateljice od koje uzimam novu dozu tableta. 

 

 

 

Susan Dhillon je još jedan dokaz da lijeka za rak itekako ima i to u kontroverznoj, i u velikom broju zemalja ilegalnoj biljci – konoplji. Ova pedestjednogodišnja majka troje djece saznala je juna prošle godine da ima samo tri sedmice života nakon dijagnoze neoperabilnog kancera usne šupljine, nosa i donje lobanje.

Rečeno joj je da su joj šanse za preživljavanje minimalne ukoliko se hitno ne podvrgne rizičnoj i izuzetno komplikovanoj operaciji. Uprkos činjenici da je tumor rastao svakog mjeseca za pet posto, ova hrabra žena iz Berkshirea odlučila je da odbije operaciju koja bi joj mogla spasiti život.

Ona će svoj lijek će pronaći u kontraverznom, ali sve više cijenjenijem kabanisu i Manuka medu koji se smatra najzdravijim medom na svijetu.

 

 

 

 

 

 

 Prognozirali mi smrt, a ja željna života

Susan, inače bivša službenica u Ministarstvu zdravstva počela je uzimati gotovo čisti oblik ilegalnih kapsula ulja kanabisa koje kupuje od svoje prijateljice po cijeni od šestanest funti dnevno (oko 35 maraka). Ovo ulje inače ima 80% jačine kanabinoida – 78,8 posto u odnosu na legalne lijekove koji se mogu naći u ljekarnama i sadrži THC koji je glavni sastojak kanabisa.

Nakon pet mjeseci redovnog uzimanja kapsula, Susanini ljekari su ostali šokirani otkrićem da su neki od tumora nestali, a drugi su prestali rasti ili su se počeli smanjivati!

Riječi njenog ugodno iznenađenog konsultanta potvrđuju regresiju bolesti: „Mogu samo zaključiti da je gospođa Dhillon imale ogromnu korist od tretmana Manuka medom i uljem kanabisa“. Devet mjeseci otkako joj je dijagnosticiran rak, skeniranje provedeno prošlog mjeseca pokazalo je ohrabrujuće rezultate. Utvrđeno je da je njena bolest „potpuno stabilna“ bez znakova progresije.

 

 

 

Susan se danas nada da će kancer ući u remisiju i još uvijek uzima tabletu ulja kanabisa svaki dan, uz kašiku izuzetno zdravog meda.

 • To je pravo čudo. Rečeno mi je da ću umrijeti za par sedmica jer je bolest ireverzibilna. Svaka nada je iščezla kad su mi rekli da nemam još puno vremena. Zapravo, rekli su mi da ništa ne mogu učiniti.
 • Nisam željela hemoterapiju jer su nuspojave grozne. To jednostavno nije bio pravi izbor za mene. Željela sam da ostanem živa, i da živim koliko god mogu – kazala je Susan.

 

 

 

Hrana mi je izlazila iz nosa

 • Kad sam dobila prošlomjesečne rezultate bila sam oduševljena i presretna. Kao da sam dobila drugu šansu. Bila sam uvjerena da neću biti živa da proslavim svoj sljedeći rođendan, a sada izgleda da kanabis drži kancer na velikom odstajanju – kaže ova hrabra žena.

Susan Dhillon se ljekarima javila kada joj je hrana koju bi jela počela izlaziti iz nosa i to kroz rupice koje su joj se u maju prošle godine pojavile u ustima. Brzo je upućena kod specijaliste u bolnici Wexham Park gdje su urađeni svi nalazi i biopsija.

 

Dvije sedmice kasnije rečeno joj je da ima rijedak oblik sinonazalnog karcinoma koji joj je zahvatio i lobanju.

 • Najteže mi je bilo provoditi vrijeme sa porodicom koja me sažalijevala. Nisam znala šta da radim i često sam dane provodila u suzama – iskrena je.

 

 

 

Stručnajci su njen slučaj okarakterisali kao „ekstremno težak“. Imala je malo mogućnosti za liječenje – hemoterapija praćena izuzetno rizičnom operacijom ili palijativna radioterapija koja se provodi nad pacijentima kod kojih nije moguće postići izliječenje s ciljem ublažavanja tegoba izazvanih malignom bolesti.

Operacija koja je bila jedna od mogućnosti rijetko kad bude uspješna i povezuje se sa velikim brojem smrtnih ishoda. Ukoliko bi se odlučila za radioterapiju, rak bi nastavio da raste i ne bi bio izliječen.

 • Nisam željela hemoterapiju jer nije prirodna i ne vjerujem u nju. Osim toga nisam željela da se nosim sa njenim nuspojavama koje su užasne. Imala sam još par sedmica života i željela sam da ih provedem u sreći i zdravlju, tako da sam odlučila da šansu dam i nekim drugim opcijama, čak iako one bile ilegalne.

 

 • Na internetu sam prvi put pročitala mnoštvo priča ljudi koji su najteže bolesti uspjeli zaustaviti pa čak i u potpunosti izliječiti uljem od kanabisa. Nisam imala izbora i bila sam spremna da pokušam sve – kaže Susan.

 

 

 

 

Spasonosna kombinacija meda i ulja kanabisa

Daljim istraživanjem otkrila je za Rick Simpson ulje od kanabisa koje pravi istoimeni Kanađanin koji je veliki zagovornik dobrobiti marihuane koji je od raka izliječio više od 5000 ljudi, pa i sebe samog.

Kontaktirala je staru srednjoškolsku prijateljicu koja ovo ulje koristi za liječenje multiple skleroze i to u obliku kapsula koje sama pravi. Ulje koje pravi Rick Simpson mnogo je jače od kanabidiola koje se u nekim zemljama prodaju u medicinske svrhe.

Rickovo ulje sadrži THC, psihoaktivnu supstancu koja je odgovorna za onaj poznati osjećaj zadovoljstva kojeg konzumenti marihuane toliko vole. Ovo ulje je ilegalno u Velikoj Britaniji, a vrsta koju Susan koristi sadrži osamdeset posto THC-a.

Prvu kapsulu od 1mg uzela je u julu prošle godine, odmah nakon što su medicinski testovi pokazali da njen karcinom mjesečno napreduje za pet posto.

 • Od njih mi se spava i brzo ogladnim, ali tu je moje troje djece koja me paze. Više ne osjećam bol i gavobolje koje su me prije mučile. Uz ove kaspule to je sada stvar prošlosti. Svakog mjeseca odlazim kod prijateljice od koje uzimam novu dozu tableta. Također, svakodnevno uzimam i jednu kašiku Manuka meda jer sam pročitala da je izuzetno ljekovit i da pomaže u liječenju teških oboljenja – priča Susan.

 

 

 

 

Kombinaciju meda i ulja kanabisa Susan je redovno uzimala punih pet mjeseci kada je došlo vrijeme za novi ljekarski pregled. U bolnicu se vratila pred sami kraj prošle godine da sazna da li joj se tumor imalo smanjio. Njen konsultant bio je šokiran kada je otkriveno da u Susanim ustima i nosu „nema vidljivih znakova tumora“ – uprkos činjenici da je isto područje bilo zahvaćeno rakom samo šest mjeseci ranije.

 • Kada sam prvi put upoznao Susan u junu 2018. godine, sinonazalni kancer je bio u posljednjoj, četvrtoj fazi. Sedamnaestog januara 2019., bio sam ugodno iznenađen regresijom kancera u oralnoj šupljini, i nepostojećim naznakama tumora na nepcu. CT skeniranje obavljeno u decembru prošle godine samo je potvrdilo da nema naznaka da bolest napreduje – kazao je njen konsultant i ohrabrio je da nastavi uzimati ulje kanabisa i poneku kašiku Manuka meda.

 

 

 

Radujem se svakom danu

Susan je radosnu vijest primila tri sedmice prije svog 51. rođendana, za kojeg je vjerovala da nikada neće doći.

 • Ne mogu riječima opisati koliko sam bila sretna. Bio je to najbolji poklon kojeg sam ikada mogla dobiti. Rezulati su pokazali da bolest više ne napreduje. Čak je i moj doktor bio sretan jer sam odlučila da šansu dam nečemu što je ilegalno. Kanabis je čudo! Ulje kanabisa mi je spasilo život i omogućilo da uživam u praznicima sa svojom porodicom – kazala je Susan.

Pored standarnih lijekova, Susan je dobila dozvolu za kupovinu Sativexa – prvog lijeka bazi kanabisa koji je u Velikoj Britaniji postao legalan 1. decembra prošle godine. Glavni sastojci ovog preparata su bazirani na kanabisu i u jednakim proporcijama sadrži THC i kanabinoide.

 

 

 

Iako Susanini nalazi pokazuju da se kancer povukao, trebaće proći još vremena da se konačno zna da li je bolest u potpunosti nestala.

 • Ukoliko više ne bude rastao moći ću živjeti s njim. Moram se nadati da će sve biti u redu – rekla je i dodala da prije uzimanja kapsula spasonosnog ulja nikada nije uzimala nešto ilegalno.
 • Ponovo imam razloga za život i radujem se svakom danu. Skoro pa sam u potpunosti uvjerena da iduće skeniranje neće pokazati znakove da se kancer vratio po još jednu rundu – rekla je ova hrabra žena.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 

 2,566 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »