Bračni odnosi: ZAŠTO SE NAKON ŽENIDBE ZAPUŠTAJU I MUŠKARCI I ŽENE? KO JE PODLOŽNIJI ZAPUŠTANJU?

Bračni odnosi: ZAŠTO SE NAKON ŽENIDBE ZAPUŠTAJU I MUŠKARCI I ŽENE? KO JE PODLOŽNIJI ZAPUŠTANJU?

Naučnici su već nekoliko puta dokazali da su muškarci i žene u brakovima skloniji gojaznosti i zapuštanju izgleda.

Često ćete čuti da bračni parovi sve manje vremena posvećuju vježbanju i nekvalitetno se hrane, a sve više sjede pored televizora, jedu brzu hranu i nemaju želju da rade na sebi, jer su svoj cilj ispunili – udale su se ili oženili su se.

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/11/brak-izgled-untra.jpg

Čini se da se više ženama zamjera da nakon udaje i dobijanja djece prestaju da brinu o svom izgledu. Muškarcima to smeta i nekada je upravo ovo razlog prevara pa čak i razvoda brakova. Zaboravlja se činjenica da su i muškarci ti koji prestaju da mare za svoj izgled, a njihovi razlozi su drugačiji od ženskih.

Na pitanja zašto se u brakovima zapuštaju žene, a zašto muškarci, kome više smeta, da li ovo može da dovede do razvoda i da li današnja žena koja je i majka ima vremena da brine o fizičkom izgledu, psiholog i specijalista za partnerske odnose Radmila Vulić Bojović, za B92 je odgovorila:

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/11/brak-izgled.jpg

 

 

“Muskarci se češće zapuštaju iz manjka neizvkesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora. Oboma je zajedničko to što prestaju da se trude, opuste se i prepuste na loš način. Naravno, ovo nije striktno pravilo i posebnu komplikaciju predstavlja ukoliko je sa ovim udružena i zloupotreba alkohola ili lijekova, tada je situacija mnogo ozbiljnija.

Da li zapuštanje partnera može da dovede do razvoda?

Nekada dugogodišnje nezadovoljstvo načinom na koji partner tretira sebe prerasta u ozbiljno nezadovoljstvo u odnosu koje moze dovesti i do prekida odnosa, ali češće do pojave nekog trećeg, a tada ni razvod nije daleko.

 

 

 

 

Danas se živi brzo i nema se vremena, ali kao što se svakog dana sjetite i napunite bateriju svog mobilnog telefona, tako ne propustite da se posvetite nekoj svojoj potrebi, bila ona fizička ili psihološka. Ne traži previše vremena da budete čisti i uredni, da vam zubi budu zdravi, da se hranite na bolji i umjereniji način, možda počnete da vježbate (ne mora u skupoj teretani), da manje pijete i pušite i više šetate, čitate, mislite, hranite lijepim stvarima sopstveni um…

 

 

 

 

 

aura.ba

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »