Ovo je bivši dom boksačkog šampiona Muhammada Alija u Michiganu i prodat je za 2.5 miliona dolara

Ovo je bivši dom boksačkog šampiona Muhammada Alija u Michiganu i prodat je za 2.5 miliona dolara
Boksački šampion, koji je umro 2016. godine, bio je u vlasništvu imanja četiri desetljeća

Muhammad Ali je bio američki profesionalni boksač, aktivist i filantrop. Nosio je nadimak “Najveći” i smatra se jednim od najznačajnijih i najslavnijih sportaša 20. stoljeća, i jednim od najvećih boksača svih vremena.

 

Bivši dom boksačkog šampiona Muhammada Alija u Michiganu je prodan za 2,5 milijuna dolara. U lipnju prošle godine Alijeva udovica Lonnie Ali, odlučila je prodati imanje na kojem je poznati boksač živio četiri desetljeća. Posjed se nalazi u Berrien Springsu i smješten je na riječnoj obali, a uključuje glavnu kuću veličine 367 četvornih metara, bazen,  vanjsku kuhinju, klimatizirane garaže, dvije štale, košarkaško igralište i ured. Jasno, imovina ne bi bila potpuna bez teretane koja je bila opremljena, naravno, boksačkim ringom, parnom sobom, sobom za masažu i hidromasažnom kadom. Interijer kuće je udoban i očito nije neukusno uređeni kao što je slučaj kod mnogih profesionalnih sportaša. Umjesto toga, tu je puno drvenih ormarića, popločanih podova i toplih tepiha koji su dočekivali česte goste kuće, a moglo ih stati čak 500.

 

 

Iako je kuća prodana za 2,5 milijuna dolara, prvobitna tražena cijena je iznosila 2.895.037 dolara, što je neobičan broj, dok ne shvatite da je tvrtka za nekretnine, Cressy & Everett Real Estate dodala 37, kako bi se odala počast Alijevim nokautima, kojih je bilo 37. Novi vlasnici imanja, Zaklada Turken, vjerojatno će sačuvati sječenje na Alija, iako još nisu objavili svoje planove za nekretninu. Internetska stranica zaklade sa sjedištem u New Yorku kaže da je njezina misija “pružanje sigurnog, poticajnog i kulturno prikladnog smještaja za studente muslimane, kako bi se osigurale kulturne, društvene i obrazovne mogućnosti te promicali međukulturni odnosi i razumijevanje između različitih muslimanskih kultura i američke kulture i tradicije. (Podsjetnik: Ali je rođen rođen Cassius Marcellus Clay Jr., ali je 1964., ali je promijenio ime kad se preobratio na islam.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »