BIJELI LUK LIJEČI MNOGO VIŠE NEGO ŠTO STE MISLILI: ČUDESNA BILJKA POMAŽE U BORBI PROTIV OVIH BOLESTI

BIJELI LUK LIJEČI MNOGO VIŠE NEGO ŠTO STE MISLILI: ČUDESNA BILJKA POMAŽE U BORBI PROTIV OVIH BOLESTI

 

 

Bijeli luk je jedinstvena biljka u našem narodu kojoj se pridaje ogromna važnost i u koju se ima tako nepokolebljivo poverenje. Vjera u moć bijelog luka toliko je jaka, da ona ne samo što se koristila kao preventiva od zaraza i drugih bolesti, već i kao magijsko zaštitno sredstvo protiv zlih duhova, vještica, vampira, crne magije i drugih nevidljivih opasnih sila.

 

 

 

Ta vjera u ljekovitu zaštitu i magijsku moć bijelog luka toliko je jaka da ni dan danas nema seoske kuće u kojoj se ne sadi bijeli luk. On je bio obavezan sastojak u ishrani, pogotovo u vrijeme dugotrajnih postova.

 

 

Kao preventivno i obavezno sredstvo uzimao se u vrijeme raznih epidemija tifusa, kolere, kuge, dizenterije i gripa i to svakodnevno.

Kada je majka spremala sina za vojsku ili kćerku puštala među omladinu, uvijek se tu negdje u odijelu ili oko tijela krilo malo bijelog luka kao amajlija. Čak i danas ima ljudi koji neće krenuti na put bez nekog čena bijelog luka.

 

 

Međutim, da narodna vjerovanja u isceliteljsku moć ovog prirodnog lijeka nisu tek puka vjerovanja govori to da se svjetski naučnici pokazuju sve više interesovanja za bijeli luk, a posljednjih godina on se u znatnoj mjeri upotrebljava kako u prirodnoj, tako i u naučnoj medicini za liječenje znatnog broja vrlo raznovrsnih bolesti.

Evo za šta se sve bijeli luk koristi u narodnoj medicini:

 

 

Liječenje disajnih organa

Sitno isjeckajte dva režnja bijelog luka stavite ih u decilitar vruće vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom pijte poput čaja. Na ovaj način ćete pročistiti disajne puteve i izboriti se sa upornim kašljem.

 

 

 

 

Liječenje oboljelog srca i krvnih sudova

Bijeli luk efiksno djeluje na smanjenje povišenog krvnog pritiska zbog svoje sposobnosti da opusti glatke mišiće krvnih sudova i tako ih proširi. Može se uzimati i kao svijež i kao skuhan.

 

 

 

 

Liječenje organa za varenje

Vraća apetiti i čisti crijevnu floru tako što se bijeli luk sitno nasjecka i pomeša sa čašom jogurta i na prazan stomak, ujutru, popije.

 

 

 

 

Upotrebljava se protiv ćelavosti

Bijeli luk oporavlja korijen vlasi, pa ako ste počeli da gubite kosu ili želite da ojačate koren kose nekoliko puta nedeljno istrljajte teme uljem od ove biljke ili samim bijelim lukom i pustite da djeluje barem deset minuta.

 

 

 

 

Kod virusnih infekcija na usnama

Režanj bijelog luka stavite na herpes i držite direktno na bolnom mjestu oko deset minuta. Za efikasne rezultate postupak ponovite pet puta u toku dana.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »