Bacamo 30 miliona doza vakcina jer ih niko više ne želi (VIDEO-DIREKTOR MODERNE))

Bacamo 30 miliona doza vakcina jer ih niko više ne želi (VIDEO-DIREKTOR MODERNE))

Izvršni direktor Moderne Stéphane Bancel žali se da je morao da ‘baci’ 30 miliona doza vakcine protiv Covid-a 19 jer ih ‘niko ne želi’.

 

„Tužno je reći, u procesu sam bacanja 30 miliona doza u smeće jer ih niko ne želi. Imamo veliki problem sa potražnjom”, rekao je Bancel publici na Svetskom ekonomskom forumu, dodajući da su pokušaji da se stupi u kontakt sa raznim vladama kako bi se videlo da li neko želi da nadoknadi zastoj bili totalni neuspeh .

„Trenutno imamo vlade – pokušali smo da kontaktiramo… preko ambasada u Vašingtonu. Svaka država, i niko ne želi da ih uzme. “

 

“Problem u mnogim zemljama je da ljudi ne žele vakcine.”

Bancelovi komentari dolaze nekoliko dana nakon što je Bloomberg objavio da zdravstveni zvaničnici EU žele da izmene ugovore sa Pfizerom i drugim proizvođačima vakcina kako bi smanjili zalihe .

Tokom virtuelnog sastanka koji je organizovao poljski ministar zdravlja Adam Niedzielski, vlade su podelile zajedničko pismo Komisiji EU koje glasi: „Nadamo se da će razgovori s Komisijom i među državama članicama omogućiti fleksibilnost u sporazumima o vakcinama“, dodajući „Mi smo takođe računajući na proizvođače vakcina da pokažu razumevanje za velike izazove sa kojima se Poljska suočava podržavajući Ukrajinu i dajući utočište milionima ukrajinskih građana koji beže od rata.”

Neke zemlje nastoje da izmene tkupoprodajne ugovore potpisane s proizvođačima, budući da potražnja za vakcinama opada, a budžeti su pod pritiskom zbog posledica rata u Ukrajini i troškova smeštaja izbjeglica.

 

 

SVI SU OVO ČEKALI! NESTOROVIĆ PONOVO U BUNKERU UDARA NA SZO JAČE NEGO IKADA

Usklađivanje ugovora sa dobavljačima moglo bi državama članicama dati pravo da “preoblikuju, suspenduju ili potpuno otkažu isporuke vakcina sa kratkim rokom trajanja”, napisali su premijeri Estonije, Letonije i Litvanije u zajedničkom pismu predsednici Evropske Komisije Ursuli Von Der Leyen krajem prošlog meseca .’

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »